16/04/2024 3:38 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκος Καντερές: Μετά τα μέσα του Ιανουαρίου, έρχεται βαρύς χειμώνας

Τι πιθανότητες έχει να ζήσουμε ακραίες μετεωρολογικές καταστάσεις στην χώρα μας


Σημαντικές εξηγήσεις για την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τη βόρεια Αμερική τις προηγούμενες ημέρες και η οποία άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς αλλά και τεράστιες υλικές ζημιές, έδωσε με συνέντευξή του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr, έγκριτος μετεωρολόγος και πρ. βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καντερές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κος Καντερές αναφέρθηκε στις μετεωρολογικές συγκυρίες οι οποίες οδήγησαν στην εκδήλωση της καταστροφικής κακοκαιρίας.

Παράλληλα έκανε σαφές ότι για να μιλήσουμε με ασφάλεια για συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να παρατηρήσουμε τί θα συμβεί και στις επόμενες χρονιές.

Ο κος Καντερές όμως αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να βιώσει και η Ευρώπη μια τέτοια κακοκαιρία αλλά και τί πιθανότητες έχει να ζήσουμε τέτοιες ακραίες μετεωρολογικές καταστάσεις και στην πατρίδα μας.

Ο διακεκριμένος και ιδιαίτερα έμπειρος μετεωρολόγος σκιαγράφησε και τον καιρό στην Αττική αλλά και στη χώρα μας στο επόμενο χρονικό διάστημα τονίζοντας πάντως ότι σίγουρα και με βάση τα επιστημονικά στατιστικά στοιχεία, μετά τα μέσα του Ιανουαρίου θα νιώσουμε βαρύ χειμώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της συνέντευξής του στον planetwebradio.gr ο κος Καντερές δημοσιοποίησε και μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα οι δύσκολες καιρικές στιγμές που αντιμετωπίζει και η Ελλάδα.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Νίκου Καντερέ στον planetwebradio.gr:

Διαβάστε ακόμη:

Ο Προαστιακός πιάνει λιμάνι σε Λαύριο και Ραφήνα! Πότε ξεκινούν τα έργα

Τροχαίο-σοκ στη Ραφήνα! Πυροσβέστες απεγκλώβισαν γυναίκα

Νεαροί από τα Σπάτα έδωσαν ραντεβού για ξύλο στο Χαλάνδρι! Άγρια συμπλοκή – δύο τραυματίες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *