23/06/2024 3:22 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δήμος Παιανίας: Αλλάζει πρόσωπο το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο

Υπογράφηκε η σύμβαση ύψους 738.666,08 ευρώ


Πραγματικότητα γίνεται η ανακατασκευή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Παιανίας μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ύψους έως 738.666,08 ευρώ, βάζοντας τέλος σε μια μακρά περίοδο στασιμότητας και αδιέξοδων σχεδίων επί χάρτου.

Η σύμβαση προβλέπει τη συνολική αποκατάσταση του παλιού χλοοτάπητα και την εξυγίανση της επιφάνειας τόσο του βασικού γηπέδου ποδοσφαίρου όσο και των δύο 5×5 και την αντικατάστασή του με συνθετικό αναβαθμίζοντας την εμπειρία και την ασφάλεια για τους χρήστες. Παράλληλα θα γίνει αντικατάσταση του φθαρμένου εξοπλισμού ενώ θα τοποθετηθούν και νέοι πάγκοι.

Το κόστος καλύπτεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (600.000 ευρώ) και από ίδιους πόρους (149.914,80).

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου Παιανίας έχουν προχωρήσει σε αποκατάσταση φθορών στον περιβάλλοντα χώρο, την εγκατάσταση φωτισμού led και ελαιοχρωματισμούς. Παρελθόν αποτελεί και η κακοτεχνία στην είσοδο του γηπέδου που είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ύδατα.

«Οι προσπάθειες για τον ΔΑΚ Παιανίας δεν ολοκληρώνονται εδώ, μόλις άρχισαν. Καταφέραμε να διασώσουμε την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ αλλάζοντας ένα έργο που δεν είχε καμία πιθανότητα να υλοποιηθεί καθώς απαιτούσε τη συμμετοχή του δήμου μας με ποσό περίπου 900.000 ευρώ. Και παρεμβαίνουμε ουσιαστικά ενώ την ίδια ώρα είμαστε σε συζητήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη για μια συνολική παρέμβαση στις εγκαταστάσεις» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Διαβάστε ακόμη:

Προαστιακός: Που θα γίνουν οι νέοι σταθμοί σε Σπάτα, Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο, Καλύβια & Κερατέα

Τρόμος στο Κορωπί! Σφαίρα καρφώθηκε στο ταβάνι (φωτό)

Ραφήνα: Αχ βρε Στέφανε! Έπεσε για ύπνο και δεν ξύπνησε ποτέ (φωτό)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *