25/04/2024 11:10 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Εγώ είμαι αγαπητός δεν είμαι σαν τον Μπέζο, μυστήριος»

Τι είπε στην απολογία του στο δικαστήριο ο γνωστός ηθοποιός


Επί επτά ώρες ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέθετε τη δική του οπτική των πραγμάτων, αρνούμενος τις κατηγορίες του βιασμού. Στην χειμαρρώδη απολογία του, ο ηθοποιός απέδωσε τις καταγγελίες σε βάρος του σε εκδικητικό μέρος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Δευτέρα (09/01), ενώ όπως είπε: “Εγώ είμαι αγαπητός, δεν είμαι σαν τον Μπέζο μυστήριος”.

«Σε καμία από τις καταγγέλλουσες δεν έδωσα δουλειά» είπε ο ηθοποιός και καταφέρθηκε κατά συναδέλφων του βρίσκονται καθημερινά στο δικαστήριο και παρακολουθούν τη δίκη του.

«Θέλανε να με βγάλουν από το θέατρο και με έβγαλαν, αλλά από την μνήμη και τις καρδιές του κόσμου δεν μπορούν να με βγάλουν. Εγώ είμαι αγαπητός, δεν είμαι σαν τον Μπέζο μυστήριος», είπε. Η απολογία του Π. Φιλιππίδη διήρκησε περίπου επτά ώρες.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεχίζοντας την απολογία του αναφέρθηκε στις άλλες δυο καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του για απόπειρα βιασμού. Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε βία και ότι είχε συναινετική σεξουαλική σχέση με τις εν λόγω γυναίκες.

Οι ερωτήσεις της έδρας στον κατηγορούμενο

Όπως μεταδίδει το Law And Order, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο κατηγορούμενος ηθοποιός δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την έδρα για το που αποδίδει τις καταγγελίες των τριών γυναικών σε βάρος του. Απαντώντας είπε ότι οργανώθηκε ένα σχέδιο προκειμένου κάποιοι άνθρωποι να πάρουν τα ηνία εκείνοι και να φύγουν, όπως υποστήριξε, οι παλιοί από το χώρο του θεάτρου.

Πρόεδρος: Θέλω να γίνετε ποιο συγκεκριμένος. Ποιος το έχει οργανώσει όλο αυτό όπως λέτε; Ποιο ήταν το κίνητρο της κάθε μιας καταγγέλλουσας;
Φιλιππίδης: Δεν έδωσα δουλειά σε καμία.
Πρόεδρος: Και άλλοι δεν τους έδωσαν….
Φιλιππίδης: Ναι, αλλά δεν είχαν δημιουργήσει τη σχέση που είχα δημιουργήσει εγώ μαζί τους …
Πρόεδρος: Άρα ήταν και τα προσωπικά θέματα λέτε;
Φιλιππίδης: Ναι. …Ήθελαν να με εξοντώσουν επαγγελματικά.
Εισαγγελέας: Λέτε για οργανωμένο σχέδιο εναντίον σας. Πως μίλησαν δηλαδή οι κυρίες Αναστασοπούλου, Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη με τις άλλες τρεις κυρίες που σας κατήγγειλαν;
Φιλιππίδης: Τηλεφωνήθηκαν μεταξύ τους, όλος ο χώρος. Ήθελαν να κάνουν αυτή την αλλαγή για συγκεκριμένα πρόσωπα που πρέπει να φύγουν για να πάρουν άλλοι τα ηνία.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος Πέτρος Φιλιππόδης ανέφερε πως κλήθηκε να βρει αποδείξεις για την αθωότητά του για καταγγελίες που έγιναν πριν από χρόνια. «Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήθελε να βρω αποδείξεις. Που να τις βρω; Και παρ’ όλα αυτά ήρθαν αποδείξεις» είπε.

«Για την πρώτη καταγγέλλουσα ήρθαν οι ηθοποιοί που ήθελαν και δεν είπαν τίποτα. Πόσο εύκολα με κατηγορούν για βιαστή; Υπερασπίζομαι την χαμένη μου ζωή που κρέμεται από μια κλωστή» συνέχισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Απλώς να συνεχίσω να αναπνέω. Δεν πρόκειται να δουλέψω ξανά σε αυτή τη δουλειά. Όχι επειδή δεν μπορώ. Επειδή ούτε στα μάτια δεν μπορούν να με κοιτάξουν! Εγώ δεν τους θέλω. Ντροπή τους» πρόσθεσε.

Τι είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης για το δεύτερο αδίκημα

Αναφερόμενος στο δεύτερο αδίκημα το οποίο του έχει αποδοθεί και αφορά στην κατηγορία της απόπειρας βιασμού το 2010 σε βάρος συναδέλφου του που τον συνάντησε με στόχο επαγγελματική συνεργασία, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε στην απολογία του: «Ήρθε ένα βιογραφικό, όχι πλούσιο, αλλά ήταν λογικό. Η συγκεκριμένη ήταν απόφοιτος του θεάτρου τέχνης. …Μετά από 1-2 μέρες την πήρα τηλέφωνο και της είπα να έρθει στο θέατρο να δει την παράσταση, να γνωριστούμε από κοντά. Νομίζω όταν ήρθε στο θέατρο της είπα ότι υπήρχε πιθανότητα αντικατάστασης».

«Όντως της έστειλα μήνυμα πριν την παράσταση να δω αν είχε έρθει. Στο διάλειμμα δε θυμάμαι αν της είχα στείλει. Ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε. Κάθισε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα όπως κάνω πάντα όταν γνωρίζω ηθοποιούς. Της είπα για την πιθανή αντικατάσταση, μου είπε πως την ενδιέφερε. Χάρηκε παρά πολύ» πρόσθεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«…Όταν ήρθε να παρακολουθήσει δεύτερη φορά υπήρχε έντονο φλερτ. Αγγίγματα, χαμόγελα και βλέμματα. Αυτό που έγινε μεταξύ μας ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο.. Δεν πιέστηκε κανείς. Συζητήσαμε για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα. Δεν της εμφάνισα ποτέ σίγουρη την αντικατάσταση, ότι δηλαδή θα πάρει το ρόλο» είπε.

«Της είχα πει αν θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση και αν χρειαστεί να γίνει η αντικατάσταση να την κάνει εκείνη. Αυτό δεν της άρεσε. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους. Εκεί της υπενθύμισα ότι δεν ήταν σίγουρο. Της άνοιξα, έφυγε και της έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να υπάρχει κάτι μεταξύ μας» πρόσθεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Της είπα και για τον Λάκη το Γλυκουλη. Να προτείνω μπορώ, να επιβάλλω δεν μπορώ. Ήμουν ένας σοβαρός επαγγελματίας. Στην τηλεόραση μπορούσα να προτείνω. Στο θέατρο είναι αλλιώς… Έχει ακουστεί ότι δε σέβομαι το όχι. Πως θα αποδείξω ότι αυτό που λένε ότι έγινε πριν 15 χρόνια δεν έχει συμβεί; Μόνο βλέποντας το χαρακτήρα μου» είπε. Νωρίτερα είχε δηλώσει πως είναι μεν «άπιστος», αλλά όχι και «βιαστής».

Πρέπει να βρω έναν τρόπο να σας δείξω πως ο άνθρωπος που έχετε επί 10 μήνες απέναντι σας δεν είναι αυτός που περιγράφουν….», κατέληξε.

«Ξέρετε τι πέρασα εκεί μέσα; Δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω το άλλο πρωί»

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε και πάλι στη προφυλάκισή του στις φυλακές της Τρίπολης επί δέκα μήνες. «Ξέρετε τι πέρασα εκεί μέσα; Δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω το άλλο πρωί. Όχι επειδή θα σου κάνουν κάτι οι κρατούμενοι απαραίτητα, εμένα μου φέρθηκαν άψογα» είπε.

«Ένας κρατούμενος που έχει φάει 30 χρόνια φυλακή μου είπε “εγώ που έχω κάνει όσα έχω κάνει, έχω βρει μια δικαιολογία μέσα μου. Εσύ που είσαι αθώος κάθε σου μέρα μετράει για δέκα”», είπε ο κατηγορούμενος και αναφέρθηκε μάλιστα και σε άλλη ηθοποιό φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία αν και γνώριζε για την απόπειρα βιασμού συνεργάστηκε στη συνέχεια μαζί του στο θέατρο.

«Εγώ αν είχε κάνει κάποιος αυτό το πράγμα σε φίλη μου δε θα συνεργαζόμουν! Και θα το κατήγγειλα. Η συγκεκριμένη ηθοποιός είναι ενεργή, ασχολείται με δικαιώματα, είναι ενεργή πολιτικά» είπε επίσης ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Και δεν της είπε να με καταγγείλει! Όσοι με κατηγορούν ξέρουν ότι δεν είμαι βιαστής! Αυτό με σκοτώνει. Θέλουν να με πλακώσουν; Να μου πουν ότι έχουν να μου πουν; Αλλά όχι αυτό! Ότι είμαι βιαστής!» κατέληξε.

«Είμαι βαθιά πληγωμένος. Δεν έχω ούτε καν θυμό»

Τέλος, αναφερόμενος στην τελευταία κατηγορία για απόπειρα βιασμού άλλης ηθοποιού μέσα στο αυτοκίνητο του, ο κατηγορούμενος έκανε επίσης λόγο για συναινετική σεξουαλική συνεύρεση του με την συγκεκριμένη γυναίκα.

«Είχαμε μια πολύ συμπαθητική συνάντηση, μου έδωσε το βιογραφικό της και μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες της και γυμνές. Φύγαμε και τη ρώτησα αν έχει μέσο. Της είπα «θα σε πάω εγώ. Μπήκε και φύγαμε» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Μέσα στο αμάξι με έπιασε στο πόδι και αρχίζει να με χαϊδεύει. Ότι έγινε μεταξύ μας, έγινε με τη θέλησή μας. Της ζήτησα να την πάω σπίτι της. Μου είπε ότι θα πάρει ταξί. Την άφησαν στην πιάτσα των ταξί. Στο οικόπεδο έξω από το σπίτι μου την βίασα; Απορώ πως δεν είπαν ότι χαιρέτησα και τη γυναίκα μου» συνέχισε ο κατηγορούμενος.

«Είμαι βαθιά πληγωμένος. Δεν έχω ούτε καν θυμό. Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Βρίσκομαι σε απελπισία και απόγνωση. …» κατέληξε.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με την αγόρευση της εισαγγελέα της έδρας.

Διαβάστε ακόμη:

Μηχανή στη Λεωφόρο Λαυρίου συγκρούστηκε με Ι.Χ κι εκτοξεύθηκε σε βιτρίνα καταστήματος (φωτό)

Τραγωδία στην Κερατέα: Πως έχασε (τελικά) τη ζωή του ο 40χρονος που βγήκε να μαζέψει χόρτα

Nέες θέσεις εργασίας σε Αρτέμιδα, Κορωπί, Γλυκά Νερά, Λαύριο

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *