09/05/2024 2:35 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νέα Δημοκρατία – Εκλογές 2023: “Σφαγή” στην Ανατολική Αττική – Αυτή είναι η λίστα με τους υποψήφιους

Ποιοι θα διεκδικήσουν τις έδρες και ποιοι θα δώσουν μάχη για να μπουν στη Βουλή


Με την είσοδο του νέου έτους, ξεκίνησε και η φημολογία για τις λίστες των κομμάτων ενόψει της νέας εκλογικής δοκιμασίας που θα γίνει σε λίγους μήνες. Για τη Νέα Δημοκρατία η κατάρτιση ήταν σχετικά πιο εύκολη καθώς με βάση το καταστατικό του κόμματος όσοι έχουν εκλεγεί είναι εκ νέου υποψήφιοι. Όσον αφορά την Ανατολική Αττική τα πράγματα φαίνεται πως έχουν ξεκαθαρίσει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και τα στελέχη της Ν.Δ. που έκαναν εισηγήσεις για υποψηφίους δεν έχουν προτείνει πρόσωπα που και την ανανέωση του κόμματος θα σηματοδοτούν αλλά και την εκπροσώπηση νέων επαγγελματικών κατηγοριών και ομάδων.

Φυσικά ρόλο θα παίξει και η αλλαγή των εδρών που καταγράφηκαν με βάση το Προεδρικό Διάταγμα: δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α’ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Μείον μία έδρα

Αντίθετα, από μία έδρα χάνουν οι εκλογικές Περιφέρειες Α’ Αθηνών, Α’ Πειραιώς, Αρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Μάλιστα οι δύο τελευταίες περιφέρειες καθίστανται μονοεδρικές.

» Στο Επικρατείας της Ν.Δ. αναμένονται σαρωτικές αλλαγές. Ο μόνος σίγουρος για την ώρα είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Από το ψηφοδέλτιο αποχωρούν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα και οι Π. Πικραμμένος, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χρήστος Ταραντίλης.

Στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχει σίγουρα στις τρεις πρώτες θέσεις εκπρόσωπος της ομογένειας, εάν δεν αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή στον σχετικό νόμο, πράγμα δύσκολο, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν πει ήδη όχι.

» Στην Ανατολική Αττική η Ν.Δ. είχε πάρει 43,1% και είχε εκλέξει 4 βουλευτές: Γεωργία Μαρτίνου, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου. Στο ψηφοδέλτιο μπαίνουν ο υπουργός Στέλιος Πέτσας και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Υποψήφιοι θα είναι η Βάσω Κόλλια, ο Κώστας Δέδες ενώ φέρεται να μπαίνει και ο Γιάννης Σαμέλης. Η Χαρά Ξάνθη θα είναι υποψήφια στα Τρίκαλα.

» Στην Α’ Αθήνας είχαν εκλεγεί οι Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Αγγελος Συρίγος, Φωτεινή Πιπιλή. Το σκηνικό αλλάζει με την κάθοδο του Κυριάκου Πιερρακάκη στο ψηφοδέλτιο, επιστρέφει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ τα ονόματα που ακούγεται ότι θα προστεθούν είναι αυτά της Αννας Ροκοφύλλου (ανακοινώθηκε), του Χρήστου Τεντόμα, του Ομηρου Τσάπαλου, της Εβίτας Βαρελά και του Γ. Δημόπουλου. Στο ψηφοδέλτιο δεν θα συμμετέχουν η Σ. Νικολάου (που αλλάζει περιφέρεια και πάει στην Εύβοια) και ο Δ. Τσιόδρας που είναι διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού.

» Στον Βόρειο Τομέα είχαν εκλεγεί οι Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Ζωή Ράπτη. Στο ψηφοδέλτιο προστέθηκε ένας ακόμη υπουργός, ο Νίκος Παπαθανάσης, που είναι αναπληρωτής στο Ανάπτυξης. Ακούγονται επίσης η Φωτεινή Βρύνα, η Αρια Αγάτσα, η Αθανασία Οικονόμου και ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος. Στα θετικά για τους υποψηφίους είναι ότι προστέθηκε μία έδρα ακόμη. Στο ψηφοδέλτιο δεν θα είναι υποψήφιοι ο Νίκος Ρωμανός (διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.), η κυρία Καλαντζάκου, η κυρία Χατζηαθανασίου (θα είναι υποψήφια δήμαρχος), ο Σάκης Ιωαννίδης και ο Β. Ξυπολυτάς.

» Στα Δυτικά το… βαρύ όνομα που προστέθηκε είναι αυτό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την εκλογή του με τη Ν.Δ., όπως και η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα. Υποψήφιοι θα είναι και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Μπάμπης Καούκης, ο Μπάμπης Καραθάνος, ο Ηλίας Τσούνης. Βουλευτές είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι κ. Βαρβιτσιώτης και Γ. Λοβέρδος. Ο Δυτικός Τομέας κέρδισε στην απογραφή 1 έδρα.

» Στον Νότιο Τομέα η Ν.Δ. είχε πάρει 39,4% και εξέλεξε 9 βουλευτές. Είχαν εκλεγεί οι Νίκος Δένδιας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Καλλιάνος, Βασίλης Σπανάκης. Είναι από τις περιοχές που κέρδισε και αυτή έδρα. Το νέο πρόσωπο από πλευράς βαρύτητας που προστέθηκε είναι αυτό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, που είχε κατέβει στο Επικρατείας και φυσικά του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Τάσου Γαϊτάνη, της Ρένας Βασιλάκη (που εξελέγη πρόεδρος της Παγκρήτιας), της Ντόρας Πάλλη, της Ιωάννας Γκελεστάθη. Από το ψηφοδέλτιο αποχωρεί ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

» Στη Δυτική Αττική η Ν.Δ. είχε πάρει 34,28% και είχε εκλέξει τους Θ. Μπούρα, Ευ. Λιάκο και Γ. Κώτσηρα. Ακούγονται ο Ανδρέας Τσώκος και η Γιάννα Κριεκούκη.

elefterostypos.gr

Διαβάστε ακόμη:

Σαν σήμερα: Η μητέρα που πνίγηκε στο Λαύριο μαζί με τα δύο παιδιά της – Η ιστορία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Ανατολική Αττική: Εδώ θα χτιστούν σπίτια και διαμερίσματα για νέους

Σπείρα είχε ρημάξει Ραφήνα και Νέα Μάκρη! Συνέλαβαν 11 μέλη – Διέρρηξαν 63 σπίτια

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *