24/04/2024 1:14 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ενδιαφέρει: Πως και πότε θα γίνουν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ενημερώνει...


Ενόψει της επικείμενης έναρξης των εγγραφών μαθητών και μαθητριών στα Νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης μας για το σχολικό έτος 2023-2024, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ενημερώνει με το παρόν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς –Δήμους, Γονείς/Ενώσεις & Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Παιδικούς Σταθμούς, σχολικές μονάδες– της Ανατολικής Αττικής.

Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι η εύρυθμη διεξαγωγή των εγγραφών στα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας, προκειμένου να υλοποιηθεί ομαλά η κατανομή των παιδιών και η δημιουργία τμημάτων στις σχολικές μονάδες, αλλά και να προγραμματιστεί έγκαιρα η δημιουργία επιπλέον τμημάτων και η κάλυψή τους με το αντίστοιχο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου είναι αναγκαίο.

Πρόσθετος στόχος είναι να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και γραφειοκρατική εργασία από ενδεχόμενες εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφής. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις με τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας, προκειμένου να δοθούν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις.

Παρακαλούμε θερμά τους συνεργαζόμενους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, να προωθήσουν το παρόν στους δημόσιους και ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς περιοχής ευθύνης τους, με την παράκληση στη συνέχεια αυτό να κοινοποιηθεί σε όλους τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε αυτούς.

Επίσης, παρακαλούμε, να προωθηθεί το παρόν και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, με σκοπό την ενημέρωση των γονέων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πρόσθετα, παρακαλούνται όλες οι σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να προωθήσουν το παρόν στους οικείους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και σε όλους τους γονείς των μαθητών/μαθητριών τους.

Παρακαλούμε, τέλος, όλους τους αποδέκτες να αναρτήσουν σε εμφανές σημείο ή/και στην ιστοσελίδα τους/μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συνημμένη αφίσα.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις εγγραφής στα Νηπιαγωγεία πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας proti- ggrafi.services.gov.gr, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το διάστημα από Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 ως και Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023.

Οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία Ειδικής Αγωγής και σε ιδιωτικά Νηπιαγωγεία δεν εξυπηρετούνται μέσω της πλατφόρμας και οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να απευθύνονται κατ’ ιδίαν στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Παράλληλα, από 1η ως και 20η Μαρτίου 2023 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, με προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο οικείο Δημοτικό Σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή σας και για την κοινοποίηση του παρόντος στους/στις ενδιαφερόμενους/ενδιαφερόμενες με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ο Διευθυντής Τ.Σ.Υ.
Δρ. Κωνσταντίνος Παπαχρήστος

Διαβάστε ακόμη:

Νέες προσλήψεις στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Αποκριάτικο ξεφάντωμα το Σάββατο στην κεντρική πλατεία Ραφήνας

Σοκ στο Πόρτο Ράφτη! Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε δένδρο κι έγινε σμπαράλια (φωτό)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *