28/03/2024 2:36 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην τελική ευθεία ο Παραλιακός Άξονας Ωρωπού-Μαραθώνα!

Από την Αγία Μαρίνα Δήμου Μαραθώνα, έως το ανατολικό άκρο του οικισμού Άγιοι Απόστολοι Δήμου Ωρωπού


Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού για την υλοποίηση του μεγάλου έργου δημιουργίας του νέου παραλιακού οδικού άξονα σύνδεσης Μαραθώνα – Ωρωπού, με τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.» για την εκπόνηση της μελέτης του έργου, χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 3.306.000 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ).

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε και προχωρά δυναμικά με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης αφορά: α). στην παροχή υπηρεσίας για τη διενέργεια διαγωνισμού, την ανάθεση της μελέτης, την επίβλεψη, τη θεώρηση και την έγκριση αυτής, καθώς και τη θεώρηση και έγκριση των τευχών δημοπράτησης και β). στην εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών καθώς και των απαραίτητων υποστηρικτικών μελετών για τον σχεδιασμό υπεραστικής οδού σύνδεσης του Δήμου Μαραθώνα με το Δήμο Ωρωπού Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, το υπό μελέτη οδικό έργο αφορά σε χάραξη υπεραστικής οδού από τη Λεωφ. Ραμνούντος 3 χλμ δυτικά του οικισμού Αγίας Μαρίνας Δήμου Μαραθώνα, έως το ανατολικό άκρο του οικισμού Άγιοι Απόστολοι Δήμου Ωρωπού, συμβάλλοντας στην οδό Γρ. Μπιθικώτση, συνολικού μήκους 18,3 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή της οδού ακολουθεί κυρίως την βορειοανατολική ακτογραμμή της Αττικής και διέρχεται διαμέσου του Αρχαιολογικού χώρου Ραμνούντος, των οικισμών Σέσι, παραλία Βαρνάβα και Άγιοι Δημήτριος και Παντελεήμων.

Η οδός αυτή, εκτός του ότι πρόκειται να εξυπηρετήσει όλους τους παρόδιους οικισμούς, θα αποτελέσει συνέχεια για την περιμετρική παραλιακή σύνδεση της βορειοανατολικής Αττικής από την Σκάλα Ωρωπού έως τον οικισμό Αγίας Μαρίνας, εξασφαλίζοντας μαζί με το λοιπό οδικό δίκτυο την πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές. Η οδός αυτή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, θα κληθεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό παραθεριστών που έχουν δεύτερη κατοικία στην περιοχή και στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Ευβοϊκού κόλπου.

Η ισχύς της παρούσας σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται σε πενήντα (50) μήνες. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται η παροχή υπηρεσίας και η εκπόνηση της μελέτης έως και την οριστική παραλαβή και έγκρισή της.

Στην εισήγησή του ο κ. Αυγερινός αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα νευραλγικό έργο που θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της Βορειοανατολικής Αττικής και θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και ευκαιρίες. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, στις μετακινήσεις, στην οδική ασφάλεια, στην προσέλκυση τουριστών με την ανάδειξη του τόπου με τα έντονα χαρακτηριστικά πλούσιου φυσικού κάλλους αλλά και ιστορίας και πολιτισμού».

Διαβάστε ακόμη:

Ωρωπός: Ντράπηκε και η ντροπή! Νοσηλευτές έπλεναν 70χρονη γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή

Έναν εφιάλτη έζησε στο Πόρτο Ράφτη 15χρονος όταν του έστησαν καρτέρι για να τον ληστέψουν

Αστυνομικοί έκαναν “τσακωτό” τον κλέφτη στην Αρτέμιδα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *