27/04/2024 4:14 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στον Δήμο Διονύσου

Το κοινό διατύπωσε τις εμπειρίες και τις απορίες του με ζωηρό ενδιαφέρον


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου η ενημέρωση από τον κ. Νάκο, ψυχολόγο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η πρώτη από μια σειρά ενημερωτικές εκδηλώσεις σε κοινωνικά θέματα που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης με Αντιδήμαρχο την κα. Σοφία Κατσίγιαννη και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνοιξης “Η Πρόοδος”, στον οποίο πρόεδρος είναι η κα. Φλωρεντία Καραβατά.

Μετά το χαιρετισμό της Αντιδημάρχου Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξη κ. Κατσίγιαννη και της προέδρου του Συλλόγου “Η Πρόοδος” κ. Καραβατά, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση με οπτικοακουστικό υλικό και με τη μορφή συζήτησης. Το κοινό διατύπωσε τις εμπειρίες και τις απορίες του με ζωηρό ενδιαφέρον, ενώ η συμμετοχή μικρών μαθητών έδωσε στη συζήτηση ζωντάνια και παραστατικότητα και την σαφή εντύπωση ότι οι μικροί μαθητές γνωρίζουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε.

Το ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης αφορά όλους τους πολίτες, καθώς και τους γονείς, που αποκόμισαν γνώσεις για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, στις διαδικτυακές αγορές, τα διαδικτυακά παιχνίδια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου (cyberbullying)και τον σεξουαλικό εκβιασμό και εξαναγκασμό μέσω διαδικτύου (sexting).

Διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, καθώς και φιλικές συμβάσεις για γονείς και παιδιά ανά ηλικιακή ομάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ. Λακαφώση και Τσουδερός και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα. Τόκα.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *