27/04/2024 1:22 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ασκληπιείο Βούλας: Θρήνος για τον σεκιουριτά που δούλευε στο νοσοκομείο κι “έφυγε” από έμφραγμα

"Είναι κρίμα να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των ελλείψεων στο προσωπικό»


Έμφραγμα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 19/4, υπέστη 53χρονος σεκιουριτάς που εργαζόταν στο Ασκληπιείο Βούλας. Ωστόσο, ο άτυχος άνδρας αναγκάστηκε να διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο, όπου και κατέληξε, καθώς το αιμοδυναμικό εργαστήριο δεν εφημέρευε.

«Το εκτεταμένο έμφραγμα αντιμετωπίστηκε αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ασκληπιείου Βούλας. Παρόλο που υπάρχει αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο δεν ήταν σε εφημερία. Σε μία περιοχή όπως τα νότια προάστια με 1 εκατομμύριο κατοίκους η λειτουργία του συγκεκριμένου εργαστηρίου θα έπρεπε να είναι 24ωρη», δήλωσε αρχικά στο enikos.gr η εκπρόσωπος εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας Δέσποινα Τοσονίδου.

«Οι κάτοικοι είναι εκτεθειμένοι, καθώς δεν λειτουργεί δημόσιο αιμοδυναμικό εργαστήριο σε απόσταση μικρότερη των 8χλμ. από το νοσοκομείο», συμπλήρωσε η κ. Δέσποινα Τοσονίδου.

Μιλώντας για την προσπάθεια των καρδιολόγων να κρατήσουν τον άτυχο άνδρα στη ζωή η κ. Τοσονίδου υπογράμμισε ότι «οι γιατροί έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, όμως χρειάζεται να λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο προκειμένου ο ασθενής να περάσει στα χέρια των επεμβατικών καρδιολόγων. Δεν τίθεται ζήτημα άρνησης ή ολιγωρίας από την πλευρά των ιατρών, αναισθησιολόγος μάλιστα συνόδεψε τον 53χρονο στο Τζάνειο»

«Πρόκειται για ζήτημα υποστελέχωσης, δυστυχώς δεν είναι ανεπτυγμένες οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας στο λεκανοπέδιο κι έτσι με τον πιο δραματικό τρόπο αναδείχθηκαν οι παθογένειες του δημοσίου συστήματος υγείας, δεν νοείται η γενική εφημερία να λειτουργεί μόνο 8 ημέρες τον μήνα στα νοσοκομεία της χώρας. Ο θάνατος του 53χρονου αναδεικνύει τις δραματικές συνέπειες των πολιτικών υποστελέχωσης και συρρίκνωσης του ΕΣΥ», σχολίασε τέλος η κ. Τοσονίδου.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο enikos.gr και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε ότι «δεν νοείται να υπάρχει αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο και να μην λειτουργεί».

Σχολιάζοντας την απόφαση ο άτυχος άνδρας να μεταφερθεί στο Τζάνειο ο κ. Γιαννάκος υπογράμμισε ότι «δυστυχώς ήταν μονόδρομος. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος κατά τη διακομιδή του ασθενούς στο Τζάνειο, είναι κρίμα να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των ελλείψεων στο προσωπικό»

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη/enikos.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *