19/04/2024 4:43 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σασμός: «Το καφενείο του Παντελή» που δε βρίσκεται στην Κρήτη, αλλά… στην Παιανία

Το Μουσείο Πηλιούνη, εκτός από τις συλλογές, φιλοξενεί συχνά σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και επισκέψεις σχολείων


Ο Σασμός είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς και αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές που καθηλώνει τους τηλεθεατές σε κάθε επεισόδιο. Σύμφωνα με το σενάριο της σειράς, τα γεγονότα εκτυλίσσονται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό Άνω Ποροία.

Σίγουρα, λοιπόν, σε αρκετά γυρίσματα προβάλλονται οι ομορφιές της Κρήτης, αλλά όχι όλα. Ο λόγος, για το γνωστό καφενείο του Παντελή στο οποίο γυρίζονται πολλές σκηνές και όμως δε βρίσκεται στην Κρήτη, αλλά…στην Αττική.

Στην πραγματικότητα ο χώρος είναι το Λαογραφικό Μουσείο Πηλιούνη, το οποίο βρίσκεται στην Παιανία και τον έχει επιμεληθεί ο σκηνογράφος της σειράς κ. Αντώνης Χαλκιάς και με μεγάλη επιτυχία τον έχει μετατρέψει να θυμίζει εντυπωσιακά πραγματικό καφενείο χωριού.

Το Λαογραφικό Μουσείου Αλέξανδρου Πηλιούνη σήμερα, αποτελεί έναν διαμορφωμένο χώρο συλλογής έργων, κυρίως της μεσογείτικης αττικής λαογραφίας των τελευταίων αιώνων.

Πρόκειται για μια συλλογή που συγκροτήθηκε από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη, τον Αλέξανδρο Πηλιούνη, γόνο παλαιάς αγροτικής οικογένειας γαιοκτημόνων της Παιανίας. Σε 3,5 στρέμματα έκταση, βρίσκονται κτήρια, μεγάλος κήπος και ο χώρος που έχει προσαρμοστεί να είναι το καφενείο της σειράς Σασμός.

Το Μουσείο Πηλιούνη, εκτός από τις συλλογές, φιλοξενεί συχνά σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και επισκέψεις σχολείων.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *