22/04/2024 9:41 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προαστιακός: Νέος σταθμός! Σε 30 λεπτά από το Σύνταγμα στην Παιανία

Στην περιοχή Καρελλάς, ενδιάμεσα από τους υφιστάμενους σταθμούς Παιανία - Κάντζα και Κορωπί


Νέος Προαστιακός σταθμός θα δημιουργηθεί στην περιοχή Καρελλάς στην Παιανία καθώς εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη. Αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα ωρίμανσης του έργου που θα καταλήξει σε ένα διαγωνισμό για την κατασκευή του.

Το έργο είχε εξαγγείλει από το περασμένο Φθινόπωρο ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, όπου είχε αναφέρει πως “cluster εταιρειών που θέλουν να χρηματοδοτήσουν τη μελέτη και κατασκευή στάσης του Προαστιακού στην περιοχή Καρελλά”.

Ο νέος προαστιακός σταθμός “Καρελλάς” στην Παιανία, σύμφωνα με το ypodomes.com αποτελεί λειτουργικό μέρος του σιδηροδρομικού έργου της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Θα κατασκευαστεί ενδιάμεσα από τους υφιστάμενους σταθμούς ΠΑΙΑΝΙΑ-ΚΑΝΤΖΑ και ΚΟΡΩΠΙ. Παράλληλα θα συνδεθεί και με τη γραμμή 3 του Μετρό της Αθήνας, Δημοτικό Θέατρο-Δ.Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Η σιδηροδρομική στάση της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής χωροθετείται εντός του συνδυασμένου οδικού και σιδηροδρομικού διαδρόμου της Ελεύθερης Λεωφόρου Ελευσίνας – Σταυρού – Αεροδρομίου Σπάτων (ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ) περί τη Χ.Θ. 22+200. Η θέση της σιδηροδρομικής στάσης βρίσκεται εντός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου στην περιοχή Καρελλά του Δήμου Παιανίας, Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Η σιδηροδρομική στάση θα διαμορφώνεται με κεντρική αποβάθρα η οποία, με σύστημα κατακόρυφης επικοινωνίας σταθερών και κυλιόμενων κλιμάκων και ανελκυστήρων, θα ανταποκρίνεται με το επίπεδο της οδού άνω διάβασης, κατά την τυπική διάταξη των σταθμών του σιδηροδρομικού διαδρόμου που αναπτύσσεται στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου.

Αναβάθμιση της περιοχής και πρόσβαση στο σύστημα μεταφορών

Ο νέος προαστιακός σταθμός Καρελλάς στην Παιανία, θα προσφέρει πρόσβαση στους πολυάριθμους κατοίκους της περιοχής και στους εργαζόμενους στις πολλές εταιρείες που έχουν έδρα εκεί. Με την λειτουργία του θα προσθέσει την περιοχή του Καρελά Παιανίας στο σύστημα μεταφορών και ειδικότερα στο δίκτυο Μετρό και Προαστιακού.

Ο επιβάτης θα μπορεί σε λιγότερο από 30 λεπτά να βρίσκεται από το Σύνταγμα στην περιοχή της Παιανίας, και σε περίπου 20 λεπτά από το Μαρούσι, συμβάλλοντας στη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και της κυκλοφοριακής όχλησης της περιοχής αναπτύσσοντας περισσότερο τις αστικές συγκοινωνίες και τη σύνδεση με την Αθήνα και τους άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου. Πρόσβαση επίσης μέσω του Μετρό θα αποκτήσει και στο λιμάνι του Πειραιά.

Με την δημιουργία του νέου προαστιακού σταθμού, προσδοκάται η σύνδεση των οικισμών της Παιανίας, Καρελλά, των Σπάτων, αλλά και των βιομηχανικών ζωνών της περιοχής με το Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής, ενισχύοντας την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξής τους και κατά συνέπεια των θέσεων εργασίας.

Το αίτημα για την δημιουργία αυτού του προαστιακού σταθμού είχε γίνει από ομάδα εταιρειών της περιοχής οι οποίες είχαν προτείνει οι μελέτες και το έργο να υλοποιηθεί με δική τους δωρεά. Στις εταιρείες συμπεριλαμβάνονται όπως έχει γίνει γνωστό η Prodea, η Dimand, η Intracom κ.α.

Ένα από τα πιο γνωστά ακίνητα της περιοχής είναι το κτίριο Καρελά όπου φιλοξενούσε για πάνω από 10 χρόνια την Cosmote. To κτίριο ανήκει στην Prodea Investments ΑΕΕΑΠ. Το κτιριακό συγκρότημα σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την εποχή σχεδιάζεται να ανακαινιστεί και να αποτελέσει ένα νέο οικοσύστημα για επιχειρηματικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *