26/04/2024 4:56 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η παραλία της Αττικής με τα 99 σκαλοπάτια που μοιάζει με τις Κυκλάδες

Αντικρίζοντας το σκηνικό με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και τους βραχώδεις όγκους, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί


Εσύ ήξερες για την παραλία της Αττικής με τα 99 σκαλοπάτια που μοιάζει με τις Κυκλάδες; Αν όχι σου προτείνουμε να επισκεφτείς το συντομότερο δυνατό το μικρό αυτό διαμάντι μόλις μια ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για την παραλία ΚΑΠΕ όπως είναι γνωστή και βρίσκεται στο δρόμο προς το Σούνιο.

Πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό, καθώς δεν είναι εύκολο να τη βρει κάποιος που δεν έχει ξαναπάει. Λίγο πριν από τα Λεγραινά, στον δρόμο που οδηγεί στο Σούνιο, υπάρχει, λοιπόν μια πινακίδα που αναφέρει «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε.» του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας. Μια παραλία που ίσως έχεις ακούσει ότι ξεχωρίζει στο Σούνιο.

Και είναι αυτή ακριβώς. Βρίσκεται στην παραλιακή οδό Αθηνών-Σουνίου, αμέσως μετά τον οικισμό Χάρακας.

Στην αρχή θα κοντοσταθείς, καθώς θα αντικρίσεις 99 σκαλοπάτια, τα οποία πρέπει να κατεβείς, φυσικά και να ανεβείς στην επιστροφή, αλλά το τοπίο θα σε μαγέψει και θα σε αποζημιώσει. Αντικρίζοντας το νησιωτικό σκηνικό, με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και τους βραχώδεις όγκους, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στις Κυκλάδες.

Αυτός ο κολπίσκος είναι μικρός και προστατευμένος από τους ανέμους, ιδανικός για να απολαύσεις τον ήλιο, τη θάλασσα, τη μοναδική θέα στο πέλαγος και στο νησάκι Πάτροκλος και να νιώσεις την απόλυτη χαλάρωση.

Στο πανέμορφο ακρογιάλι που θυμίζει Κυκλάδες, δε θα θέλεις να φύγεις, γι’ αυτό θα ήταν χρήσιμο να έχεις μαζί τις απαραίτητες προμήθειες σε νερό και τρόφιμα, καθώς είναι πιθανό, να μην είναι πάντα ανοιχτή η καντίνα που υπάρχει.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *