27/04/2024 1:52 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αυτά είναι τα προνόμια για τους κατόχους της Κάρτας Δημότη στον Δήμο 3Β

Σκοπός είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις


Μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει πάρει εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή στους δημότες και τους επιχειρηματίες της πόλης, είναι η Κάρτα Δημότη.

Για να πάρει στην κατοχή του κάποιος τη συγκεκριμένη κάρτα, πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι δημότης, δηλαδή εγγεγραμμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σκοπός της Κάρτας του Δημότη είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Η έκδοση της Κάρτας Δημότη είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία η οποία γίνεται στο Δημαρχείο της Βούλας από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως και τη 1.30 μ.μ. και τα μόνα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή της είναι μια έγχρωμη φωτογραφία σχετικά πρόσφατη και μια φωτοτυπία ταυτότητας του δικαιούχου. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η αρμόδια υπηρεσία και εντός λίγων λεπτών, ο δικαιούχος θα την κρατά στα χέρια του.

Εκτός όμως από τους δημότες, την Κάρτα Δημότη έχουν δικαίωμα να την πάρουν και τα ανήλικα τέκνα δημοτών, ακόμη κι αν αυτά είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή μερίδα του γονέα που δεν είναι δημότης.

Επίσης, αλλοδαποί που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κανένα Δήμο της επικράτειας και είναι σύζυγοι δημότη, ενδεικτικά εγγεγραμμένοι στη μερίδα του και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του Δήμου 3Β με ειδικό εκλογικό αριθμό που τους εξασφαλίζει το δικαίωμα να ψηφίζουν στις ευρωεκλωγές.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά των δημοτών μπορούν να εκδώσουν την κάρτα τους από έξι ετών και άνω με αίτηση και ταυτότητα των γονέων τους. Αξίζει να τονιστεί πως η Κάρτα Δημότη ισχύει επ’ αόριστον γι’ αυτό και αν υπάρξει απώλεια ή κλοπή της, απαιτείται εκτός των υπολοίπων δικαιολογητικών και μία υπεύθυνη δήλωση από τον δικαιούχο δημότη.

Τα προνόμια που προσφέρει η Κάρτα Δημότη στους κατόχους της είναι πολλά και διάφορα. Σε πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα που βρίσκονται εντός ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (μαγαζιά εστίασης, κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα, βιβλιοπωλεία), οι κάτοχοι έχουν εκπτώσεις που ξεκινούν από 10%.

Αναλυτικά όλες οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις μπορεί κάποιος να τις βρει στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.vvv.gov.gr).

notiareport.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *