27/03/2024 11:36 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οργή λαού στο Μενίδι για τη δολοφονία του μικρού Μάριου

Πέρασαν έξι χρόνια από την ημέρα που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα


Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης έξι χρόνων από την τραγική ημέρα που ο εντεκάχρονος μαθητής Μάριος – Δημήτρης Σουλούκος έπεφτε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου του, η Ένωση Γονέων Αχαρνών μαζί με τον Σύλλογο εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής διοργανώνουν κινητοποίηση σήμερα 8/6 στις 19:30 στο θεατράκι του Δημαρχείου, επί της οδού Φιλαδελφείας 87 στο Μενίδι.

«Δεν ξεχνάμε τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή μας Μάριου-Δημήτριου, από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σχολείου του, συνέπεια της εγκληματικής ολιγωρίας τόσο της Δημοτικής αρχής όσο και του κράτους, αφού, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι στις Αχαρνές η παραβατικότητα – εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο, όλοι κωφεύουν υποθάλποντας στην ουσία αυτή την κατάσταση. Οι αιτίες που γεννούν και θρέφουν την εγκληματική δραστηριότητα είναι ακόμα ΕΔΩ.

Η συνειδητή υποβάθμιση της περιοχής μας (έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία εντείνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησης της περιοχής.

Η εγκληματική δραστηριότητα με αιχμή το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, το λαθρεμπόριο γενικά που αποτελεί μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα πίσω από την οποία βρίσκονται πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, βρίσκονται διασυνδέσεις με μηχανισμούς του αστικού κράτους, γεννά ανασφάλεια και φόβο, πολέμους συμμοριών, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ναρκωτικά και σφαίρες στα σχολεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, «Ο Σωκράτης», την οποία υπογράφουν οι Απόστολος Γιαννακόπουλος και Δέσποινα Χούτα.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος της πόλης των Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός αφιερωσε χθες Τετάρτη (7/6) το παιδικό φεστιβάλ στην μνήμη του αδικοχαμένου Μάριου-Δημήτριου Σουλούκου, του παιδιού που έφυγε νωρίς στις 8 Ιουνίου 2017 λέγοντας ότι κάνεις δε θα τον ξεχάσει.

H εκδήλωση αυτή στον δήμο Αχαρνών (Μενίδι) γίνεται λίγο καιρό μετά τη σύλληψη από την ΕΛΑΣ δύο Ρομά με την κατηγορία ότι ευθύνονται για το θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού εντός του σχολείου, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής για τις καλοκαιρινές διακοπές.

newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα:

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη, “κούνησε” και την Ανατολική Αττική

Θύμα σοβαρού τροχαίου η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη! Την απεγκλώβισε ο Βασίλης Κωνσταντίνου

Γλυκά Νερά! Ποιος ήταν ο «Ράμπο» ή «ταξιτζής» – Η σχέση του με τη δολοφονία Φιλόπουλου

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *