29/04/2024 10:26 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνέλαβαν 35χρονο για την απόπειρα κλοπής στα Γλυκά Νερά

Ο δράστης μαζί με τους συνεργούς του παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και άρπαζαν λεφτά και κοσμήματα


Εξιχνιάστηκε η απόπειρα κλοπής από οικία που έγινε στην περιοχή των Γλυκών Νερών, όπου οι κατηγορούμενοι έγιναν αντιληπτοί και διέφυγαν προτού ολοκληρώσουν την πράξη τους. Ένας από αυτούς ήταν και ο 35χρονος που συνελήφθη.

Τον δράστη έπιασαν στην Πλατεία Γκύζη, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων, ως μέλος συμμορίας κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, τετελεσμένες και σε απόπειρα στην Αττική, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος με έτερους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας, κυρίως βραδινές ώρες, αφού εντόπιζαν την οικία-στόχο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αναρριχούνταν από τα μπαλκόνια, παραβίαζαν τα παράθυρα των οικιών και αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας στην περιοχή του Ηρακλείου Αττικής, αφαίρεσαν κοσμήματα, καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ενοίκου, με το οποίο και διέφυγαν.

Εξιχνιάστηκε επιπλέον σύμφωνα με το lawandorder.gr, απόπειρα κλοπής από οικία στην περιοχή των Γλυκών Νερών, όπου οι κατηγορούμενοι έγιναν αντιληπτοί και διέφυγαν προτού ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο επιχειρησιακό τους όχημα και στην οικία του 35χρονου στην περιοχή του Γκύζη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • αναδιπλούμενος σουγιάς,
  • ρολόγια και βραχιόλι,
  • -0,4- γραμμάρια κάνναβης,
  • τρίφτης κάνναβης,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • διάφορα κλειδιά,
  • γάντια και μαντήλι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *