02/05/2024 6:49 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αυτός έβαλε τη φωτιά στην Αρτέμιδα; – Τι λέει η Πυροσβεστική

Είναι η πρώτη σύλληψη για εμπρησμό εξ’ αμελείας στην τρέχουσα αντιπυρική σεζόν


Ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη φωτιά που προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αρτέμιδα στην οδό Ιωαννίνων, στην περιοχή της Βραυρώνας. Ο συγκεκριμένος φέρεται να έκανε θερμές εργασίες στην αυλή σπιτιού και από εκεί να ξεκίνησε η φωτιά που μάλιστα επεκτάθηκε μέσα στον οικισμό και κινδύνευσε να κάψει μέχρι και σπίτια.

Για καλή τύχη όλων η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και αφού η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στη συνέχεια αναζητήθηκε ο ένοχος.

Αυτή ήταν και η πρώτη σύλληψη για εμπρησμός εξ’ αμελείας στην τρέχουσα αντιπυρική σεζόν με την Πυροσβεστική να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τέτοιου είδους εργασίες που έχουν απαγορευτεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Δ.Α.Ε.Ε., με τη συνδρομή υπαλλήλων της Π.Υ. Μαρκοπούλου, ένας (1) άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Βραυρώνα, του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, Αττικής.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *