14/05/2024 9:02 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μαρίκες! Τα πλοία, τα απόνερα και οι καταγγελίες των λουόμενων

Τι αναφέρουν στο anatolika24.gr


Ανησυχία και προβληματισμός υπάρχει τις τελευταίες μέρες στους λουόμενους και δη, όσους πηγαίνουν για μπάνιο στις Μαρίκες. Ο λόγος; Είναι η αναστάτωση και ο φόβος -όπως καταγγέλλουν- όταν τα πλοία της γραμμής περνούν κοντά, με αποτέλεσμα τα απόνερα να βγαίνουν με δύναμη μέχρι έξω στην παραλία.

Αναγνώστες του anatolika24.gr μας κατήγγειλαν ότι το “φαινόμενο” αυτό έχει συμβεί σε μεγάλη έκταση, όπου τα απόνερα έφτασαν 3-4 μέτρα έξω τουλάχιστον δύο-τρεις φορές τοτ ελευταίο διάστημα. Ειδικά τις μέρες που έχει αέρα, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Όπως λένε: “τα κύματα που δημιουργούνται από το πέρασμα των πλοίων, είναι τόσο μεγάλα που πραγματικά υπάρχει κίνδυνος για τα μικρά παιδιά που βρίσκονται μέσα στο νερό. Καταλαβαίνετε την αγωνία και τον φόβο των γονιών ή των παππούδων και γιαγιάδων όταν τα πιτσιρίκια είναι μέσα“.

Μάλιστα τονίζουν ότι: “την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, την Κυριακή που μας πέρασε, ήταν τόσο δυνατό το κύμα που χάθηκαν πορτοφόλια, τσάντες, πράγματα, τα οποία τα παρέσυρε το κύμα μέσα στη θάλασσα. Όσοι είχαν στήσει ομπρέλες και πετσέτες κοντά στη θάλασσα, τα είδαν όλα! Για να σας δώσουμε μια εικόνα το νερό έφθασε μέχρι τα τσιμεντένια πεζούλια”.

“Αλλά επαναλαμβάνουμε ο κίνδυνος και η αγωνία μας είναι τα μικρά παιδιά που παίζουν στο νερό εκείνη την ώρα και δεν προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε, γιατί περνούν με μεγάλη ταχύτητα τα πλοία. Μήπως θα έπρεπε οι καπετάνιοι να κατεβάσουν ταχύτητα όταν βρίσκονται κοντά σε παραλίες με κόσμο;”, συμπληρώνουν στην καταγγελία τους.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *