27/07/2024 2:27 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χτίσε ένα πιο αβέβαιο μέλλον επενδύοντας

Η προνοητικότητα και ο έξυπνος σχεδιασμός κινήσεων, αποτελούν κλειδί για ένα πιο άνετο αύριο


Μπορεί οι πράξεις και οι αποφάσεις σου στο τώρα, να μην αποτελούν απειλεί για τη διαμόρφωση της ζωής σου όπως την επιθυμείς, ταυτόχρονα όμως επηρεάζουν και το μέλλον. Ιδιαίτερα στο κομμάτι της οικονομικής ευημερίας και της περισσότερο από μετρίου επιπέδου διαβίωσης, η προνοητικότητα και ο έξυπνος σχεδιασμός κινήσεων, αποτελούν κλειδί για ένα πιο άνετο αύριο.

Ο τελικός στόχος δεν αποτελείται απαραίτητα από μια αμιγώς σταθερή γραμμική ανοδική πορεία, μπορεί (δυστυχώς) να εμπεριέχει και μικρές πτώσεις. Το θέμα είναι, να έχουμε στα χέρια μας γνώσεις και εργαλεία, έτσι ώστε αν κάποιος εξωτερικός παράγοντας (πχ. Πολιτικά συμφέροντα) μας επηρεάσει ή υπάρξει μια εντελώς απρόβλεπτη έκβαση των γεγονότων, να ξέρουμε πώς να επανέλθουμε δυναμικά, ή έστω να είμαστε εφησυχασμένοι ότι το βιωτικό μας επίπεδο δε θα κινδυνέψει να διαταραχθεί σημαντικά. Χρειαζόμαστε λοιπόν, σε ένα βαθμό, διαχρονικές λύσεις

  • Επενδυτικές Ιδέες

Ενώ κάποιοι λατρεύουν να παρακολουθούν τις τάσεις της οικονομικής αγοράς, να παίζουν στο χρηματιστήριο, και να ψάχνουν διαρκώς νέους τρόπους να αυξήσουν το κεφάλαιό τους μέσω επενδύσεων, κάποιοι άλλοι βρίσκουν αυτό τον κόσμο περίπλοκο, ριψοκίνδυνο και μπελαλίδικο. Η αλήθεια είναι ωστόσο, ότι ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, πλήρες και σωστά διαμορφωμένο, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής σου. Η συνεργασία μάλιστα με έναν έμπειρο σύμβουλο, συνίσταται και για τις 2 μερίδες του πληθυσμού.

Η χρήση του όρου “πλήρες” για το χαρτοφυλάκιο, δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού πιο ευρεία ποικιλία  σε στοιχεία, συνοδεύεται και με αυξημένη ασφάλεια για το μέλλον.

Η διαμόρφωσή του, και παρά τις ενδεχόμενες προτροπές του συμβούλου σας, είναι προσωπική υπόθεση. Όπως και να έχει όμως, η συμπερίληψη αγοράς χρυσών λιρών από τη Fasma Hellas είναι απαραίτητο, αφού είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που η αξία του επηρεάζεται αμελητέα από το χρόνο και τις παγκόσμιες εξελίξεις.

  • Συνταξιοδοτικό Πλάνο

Το αναφέραμε και στην αρχή: πάρτε αποφάσεις που δεν βλάπτουν το αύριο. Όπου και αν εργάζεσαι, με πλήρες ή μερικό ωράριο, για σύντομο ή μεγαλύτερο διάστημα, παρά την ενδεχόμενη ανάγκη σου και τις προσφερόμενες ευκαιρίες, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ο σημερινός σου κόπος, θα αποτελέσει εισιτήριο για την ξεκούραση ενός μακρινού αύριο, που το σώμα και η σκέψη σου, δε θα έχουν τις ίδιες αντοχές και σπιρτάδα.

Παράλληλα με τη μέριμνα για την εξασφάλιση της σύνταξής σου, μπορείς να δημιουργήσεις έναν αποταμιευτικό λογαριασμό, διαφορετικό από αυτών για την ανταπόκριση σε καθημερινές υποχρεώσεις και δώρα αναψυχής, με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των παραγόντων που επηρεάζουν το ύψος της σύνταξης. 

  • Γνώσεις

Τα αγαθά, δεν είναι πάντοτε υλικά ούτε και μετρήσιμα. Και είναι αυτά ακριβώς που κανείς δε μπορεί να μας αποσπάσει.

Κάθε επιπλέον προσωπική γνώση και δεξιότητα που καλλιεργούμε, γίνεται απόκτημά μας εφ’ όρου ζωής, και ποτέ κανείς δεν ξέρει πότε και πώς μπορεί να μας φανεί χρήσιμο. 

Η νοοτροπία της αέναης μάθησης, μας βοηθά να παραμένουμε ενημερωμένοι  και σε επαγρύπνηση με κάθε τρέχουσα τάση, ενώ η ικανότητα της προσαρμοστικότητας στέκεται σαν σωσίβιο σωτηρίας σε δυστοπικά δυσχερείς καταστάσεις. 

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *