02/10/2023 12:09 μμ

Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι στο Πόρτο Ράφτη! Διαμαρτύρονται έντονα για…

Έκλεισαν τη συμβολή των οδών Μαρκοπούλου και Ελ. Βενιζέλου στην περιοχή Μπαθίστα, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα παρατράγουδο


Μπορεί η κατάσταση με τις κακοτεχνίες και τις μεγάλες φθορές των δρόμων εξαιτίας των εγκαταλειμμένων έργων αποχέτευσης να έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια στο Πόρτο Ράφτη, όμως η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες τους, ελάχιστες φορές προχώρησαν σε πιο σοβαρές κινητοποιήσεις.

Η πρώτη ήταν τον Δεκέμβριο του 2022 όταν διοργανώθηκε από ενεργούς πολίτες του Πόρτο Ράφτη συγκέντρωση σε καφέ της περιοχής και εν συνεχεία υπήρξε συνάντηση με τον δήμαρχο Κώστα Αλλαγιάννη όπου του επισημάνθηκε – παρουσία και της υποψήφιας δημάρχου Ζωής Γιαννάκη – η οικτρή κατάσταση των δρόμων, χωρίς από την πλευρά του ο δήμαρχος να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Η δεύτερη ήταν το πρωί της Κυριακής οπότε και 50 περίπου κάτοικοι αντιδρώντας δυναμικά στην άσχημη κατάσταση έκλεισαν τη συμβολή των οδών Μαρκοπούλου και Ελ. Βενιζέλου στην περιοχή Μπαθίστα, δηλώνοντας σαφώς την έντονη διαμαρτυρία τους σε όσα βιώνουν πάνω από ένα χρόνο στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτόπου βρέθηκαν και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (και της Τροχαίας ΝΑ Αττικής) τα οποία συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαφύλαξη του ήρεμου κλίματος.

Ουσιαστικά οι κάτοικοι έκλεισαν την άνοδο της Ελ. Βενιζέλου ενώ επέτρεπαν την κάθοδο οχημάτων ανοίγοντας συζήτηση με τους οδηγούς με απολύτως ήρεμο όμως τρόπο και ζητώντας τους να σταθούν το πλευρό τους.

Παρούσα στην εκδήλωση και η υποψήφια δήμαρχος Μαρκοπούλου, Ελένη Μπούρα – Σταύρου η οποία σε σχετική ερώτηση του notioanatolika.gr απάντησε ότι συμμετέχει ως πολίτης και όχι ως υποψήφια αυτοδιοικητικός.

Οι 50 περίπου συγκεντρωμένοι πολίτες δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα ενώ ευχαρίστησαν και τους αστυνομικούς οι οποίοι λειτούργησαν διακριτικά.

Επιτόπου έφτασε και ο διοικητής της Τροχαίας ΝΑ Αττικής Αποστόλης Μπατής ο οποίος συνομίλησε με τους διαμαρτυρόμενους εξηγώντας τους μέχρι πού φτάνουν οι αρμοδιότητες της υπηρεσίας του σχετικά με την επικινδυνότητα των δρόμων από κακοτεχνίες.

Έκανε δε σαφές ότι για το όλο θέμα αρμόδιος είναι ο δήμος κάθε περιοχής ο οποίος έχει την ευθύνη της οδικής σήμανσης όπου υπάρχει πρόβλημα.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε ακριβώς στις 11 χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό παρατράγουδο ενώ οι πολίτες δήλωσαν αποφασισμένοι να επαναλάβουν – και με πιο έντονο τρόπο – τη διαμαρτυρία τους αφού, όπως ανέφεραν, δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης της κατάστασης από πλευράς της δημοτικής αρχής του κ. Αλλαγιάννη.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση πολιτών το πρωί της Κυριακής:

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *