02/10/2023 12:56 πμ

Βάνδαλοι έκαναν ζημιές στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας (πρώην De Facto) στη Νέα Μάκρη

Άγνωστοι εισέβαλαν χθες στο εσωτερικό του και προκάλεσαν φθορές σε τοίχους, γραφεία και έπιπλα


Με το αριστερό – δυστυχώς – ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νεοσύστατο Κέντρο Ημέρας του Φορέα Ψυχικής Υγείας «Θάλπος» που στεγάζεται στο κτήριο που βρισκόταν το De Facto, στηΝέα Μάκρη.

Κι αυτό γιατί άγνωστοι εισέβαλαν χθες στο εσωτερικό του και προκάλεσαν φθορές σε τοίχους, γραφεία και έπιπλα, σε έναν χώρο που ήταν ήδη έτοιμος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κοινού. Στο σημείο προσήλθε η σήμανση για όλες τις απαραίτητες ενέργειες, καθώς συνέλεξε αποτυπώματα.

Η MarathonPress.gr επικοινώνησε με τη διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Γεωργία Σαντουρτζόγλου η οποία τόνισε ότι «αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι δεν μπήκαν μέσα για να κλέψουν, αλλά μόνο για να προκαλέσουν φθορές.

Δεν ξέρω τι μπορεί να ωθεί κάποιον να εμποδίσει τη λειτουργία ενός κέντρου Ψυχικής Υγείας, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μέρος του πληθυσμού. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλες οι εργασίες για την ανακατασκευή του χώρου όπου παλιότερα στεγαζόταν το De Facto, καθώς και η αγορά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού έγιναν με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ ως Κέντρο εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας.

Ελπίζω να πρόκειται για ατυχές και μεμονωμένο γεγονός και τίποτα περισσότερο, άλλωστε μέχρι τώρα έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνος και πολύ καλή επαφή με όλους όσοι έχουν έρθει να μας επισκεφθούν. Η πόρτα μας είναι ανοικτή για όλους τους δημότες, να έρθουν να δουν τον χώρο και να ενημερωθούν για το τι ακριβώς κάνουμε».

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *