16/05/2024 11:27 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ναυαγοσώστης – σωτήρας στο Ζούμπερι! Έσωσε λουόμενο που είχε χάσει τις αισθήσεις του

Μετά τις πρώτες βοήθειες κι αφού πέρασε τον κίνδυνο, ήρθε ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο νοσοκομείο


Τρεις επικίνδυνες περιπτώσεις πνιγμού εκδηλώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στην πολυσύχναστη παραλία του Ζούμπερι. Ωστόσο, χάρη στην προσεκτική παρακολούθηση και τις άμεσες επεμβάσεις του ναυαγοσώστη της παραλίας, οι καταστάσεις αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και δεν σημειώθηκαν δυσάρεστες εξελίξεις.

Η πιο σοβαρή περίπτωση αφορά έναν αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος ανασύρθηκε από τα νερά χωρίς σημάδια ζωής. Ο ναυαγοσώστης ενεργοποίησε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, χρησιμοποιώντας φιάλη οξυγόνου και αναζωογονητικές τεχνικές, με στόχο να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Αφού αξιολόγησε την κατάσταση, επικοινώνησε με το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Βίαιων Καταστάσεων (ΕΚΑΒ), αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ιατρική παρέμβαση.

Όλες οι περιπτώσεις συνέβησαν υπό επικίνδυνες συνθήκες, με το κύμα να παρουσιάζει μεγάλη ένταση στην παραλία του Ζούμπερι. Η σημαία που κυματίζει στον ναυαγοσωστικό πύργο είχε το χρώμα του κίτρινου, υποδεικνύοντας ότι η κολύμβηση επιτρέπεται με ατομική ευθύνη των λουομένων, οι οποίοι πρέπει επίσης να τηρούν τις κατευθυντήριες οδηγίες του ναυαγοσώστη της παραλίας.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *