29/04/2024 4:10 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μενίδι: Τους έπιασαν με αναπτήρες, σπρέι και… φλογοβόλα!!!

Οι δύο ύποπτοι προσπάθησαν να ανέβουν στην περιοχή της Πάρνηθας, όπου η φωτιά είχε ήδη περιοριστεί - Αφέθηκαν ελεύθεροι


Σοκ προκαλούν τα ευρήματα σχετικά με τα δύο άτομα που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Μενίδι, ως ύποπτοι εμπρησμού. Μάλιστα, στην κατοχή τους είχαν αναπτήρες και σπρέι, τα οποία όπως εκτιμάται θα χρησιμοποιούσαν ως φλογοβόλα!

Ειδικότερα, η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι προσπάθησαν να ανέβουν στην περιοχή της Πάρνηθας, όπου η φωτιά είχε ήδη περιοριστεί. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την ύποπτη συμπεριφορά τους και τους σταμάτησαν, ενώ μετά από έλεγχο, προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σύλληψης, βρέθηκαν στην κατοχή τους αναπτήρες και σπρέι. Εκτιμάται ότι είχαν την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσουν ως φλογοβόλα!

Ελεύθεροι οι 2 προσαχθέντες για απόπειρα εμπρησμού στο Μενίδι!

Οι δύο άνδρες είχαν στην κατοχή τους 19 αναπτήρες και δυο σπρέι ως αυτοσχέδια φλογοβόλα. Τα δύο άτομα προσπάθησαν να ανέβουν στην Πάρνηθα. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αντιλήφθηκαν ότι κινούνται ύποπτα και τους έκαναν έλεγχο.

Ο 45χρονος ύποπτος στον Αυλώνα

Αναφορικά με τον ύποπτο στην περιοχή Αυλώνα, όπου καταγράφηκαν αρκετές απόπειρες εμπρησμού την ίδια ημέρα, είναι ένας 45χρονος κάτοικος της περιοχής. Είχε εντοπιστεί να κινείται ύποπτα με το αυτοκίνητό του σε σημεία όπου προηγουμένως είχαν εμφανιστεί πυρκαγιές. Παρόλο που ισχυρίστηκε πως διαθέτει άλλοθι που τον αθωώνει, υπάρχουν μαρτυρίες που υποδεικνύουν το αντίθετο.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά στον Αυλώνα απείχε λίγο από το να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη καταστροφή. Ευτυχώς, η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε χειρότερα, καθώς η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τους εμπρησμούς

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης απεικονίζουν τις απόπειρες εμπρησμών στον Αυλώνα, την περιοχή νότια της Πάρνηθας, που συνέβησαν σήμερα, την Πέμπτη (24/08). Αυτά τα γεγονότα συνοδεύτηκαν από προσαγωγές υπόπτων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την ώρα που η πυρκαγιά στη νότια πλευρά της Πάρνηθας (η οποία είναι ορατή από την Αθήνα) έδειχνε σημάδια βελτίωσης, ξεκίνησε μια σειρά από διαδοχικές πυρκαγιές στη βόρεια πλευρά του όρους, από τον Αυλώνα έως το Σικάμηνο.

Στην πρώτη φωτογραφία παρακάτω αποτυπώνεται η τριάδα εστιών που μπήκαν στις 08:57 και στη δεύτερη φωτογραφία άλλες τρεις που μπήκαν διαδοχικά στις 09:47.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εξέδωσε μια εξοργιστική δήλωση εκδηλώνοντας την αγανάκτησή του για τις ενέργειες των εμπρηστών και υποσχόμενος ότι θα αναληφθούν δράσεις. Η δήλωση αυτή διευκρινίζει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο σημειώθηκαν οι προσπάθειες εμπρησμού στον Αυλώνα, με τις αντίστοιχες φωτογραφίες να αποτυπώνουν τις στιγμές των πυρκαγιών.”

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια:

«Την ώρα που οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτε διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού.

8:13 περιοχή Αυλώνας, πρώτη προσπάθεια.

8:57: περιοχή Σικάμηνο/ Αυλώνα τρεις προσπάθειες

9:47: περιοχή Σικάμηνο/Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες

10:51: Βόρεια της Αυλώνας, μια προσπάθεια.

12:02: Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μια προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό.

Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές

Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλιτώσετε. Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη».

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *