16/05/2024 7:28 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ανησυχία για τη φωτιά στο Γραμματικό! Τι συμβαίνει με τους κεραυνούς σε Βαρνάβα και Καλέντζι

Υπάρχουν περισσότερα από ένα σημεία ανάφλεξης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις


Λίγο μετά τις 9:30, ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή του Γραμματικού, εντός του δήμου Μαραθώνα. Η πυρκαγιά προκάλεσε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η οποία στη συνέχεια συντάχθηκε με ισχυρές δυνάμεις τόσο επίγειες όσο και εναέριες.

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στις κατασκηνώσεις του Αθητάκη στο Γραμματικό, ενώ υπήρχαν εστίες φωτιάς και στον Βαρνάβα, και στο Καλέντζι, κατά πάσα πιθανότητα εξαιτίας κεραυνών. Η φωτιά στο Καλέντζι έσβησε ενώ μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για το Γραμματικό.

Στο σημείο της πυρκαγιάς σπεύσανε 51 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα. Συμπληρωματικά, 4 οχήματα και 18 πυροσβέστες από τη Γαλλία παρείχαν βοήθεια.

Εν τω μεταξύ, η πυρκαγιά, όπως αναφέρει η πυροσβεστική, ξεκίνησε στα βόρεια της περιοχής του Γραμματικού, εν μέσω χαμηλής βλάστησης, με το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότερα από ένα σημεία ανάφλεξης. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανησυχία για πιθανή απειλή σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εναέριες δυνάμεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσέγγιση της περιοχής λόγω της παρουσίας κεραυνών.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαλής

 

 

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *