28/04/2024 7:10 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Απίστευτο! 270 κεραυνοί και 6 πυρκαγιές, μέσα σε μία ώρα στα 3Β

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Είχαμε μια “ωριαία συναυλία” από κεραυνούς - Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό το φαινόμενο"


“Συναυλία” από κεραυνούς σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των 3Β! Έτσι χαρακτήρισε αυτό το απίστευτο φαινόμενο ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αφού μέσα σε μία ώρα είχαμε 270 κεραυνοιύς που προκάλεσαν 6 πυρκαγιές σχεδόιν ταυτόχρονα!

Οι πυρκαγιές που σημειώθηκαν διάσπαρτα σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιθανολογείται ότι προκλήθηκαν από την έντονη κεραυνική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε στην περιοχή. Στα σημεία επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

«270 κεραυνοί σε μία ώρα»

Όπως ανέφερε στο OPEN ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια “ωριαία συναυλία” από κεραυνούς. Έπεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30».

«Ξέσπασαν έξι φωτιές σχεδόν συγχρόνως. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμα και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο», σημείωσε.

Όπως είπε, όλες οι εστίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Επίσης τόνισε ότι η επιχείρηση ήταν σύνθετη καθώς χρειάστηκε καταμερισμός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στα διαφορετικά σημεία, τα οποία είχαν απόσταση 3-4 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

«Τα drones που έχουμε μας βοήθησαν πολύ στον συντονισμό καθώς δίνουν εικόνα όλο το 24ωρο», υπογράμμισε.

  • Φωτογραφίες: Νίκος Βάσης – Πολιτική Προστασία Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *