17/07/2024 1:27 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

1η Δημοτική Αιμοδοσία στο Μαρκόπουλο

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο νεόδμητο 2ο Λύκειο


Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας καλεί να συμμετάσχετε στην 1η εθελοντική Δημοτική Αιμοδοσία, που διοργανώνει ο Δημοτικός Σύλλογος Αιμοδοτών Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» και την υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου, επί της οδού Θρασυβούλου 2 στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη.

Η 1η εθελοντική Δημοτική Αιμοδοσία, που αποτελεί ανεκτίμητη και απαραίτητη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, έχει ως στόχο να ενισχύσει την τράπεζα αίματος, που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαρκοπούλου Κωνσταντίνου Αλλαγιάννη και τη συνεργασία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Μένης Βαμποράκη και της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να γίνουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 έως 62 ετών (οι άντρες ανά 3 και οι γυναίκες ανά 4 μήνες).

Οι γενικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος πριν από την αιμοδοσία είναι:

– Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες
– Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ
– Να έχει λάβει ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απαιτούνται ετησίως 600.000 μονάδες για την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας. Μόνο το 40% αυτών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια αξία αυτής της προσφοράς.

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις αυτό που θέλεις είναι πρώτα να το δώσεις!

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *