22/04/2024 9:45 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βόμβα στην αγορά! Το Smart Park στα Σπάτα αλλάζει χέρια

Ποια εταιρεία κολοσσός συζητάει με τη Reds για την αγοραπωλησία


Σε συζητήσεις βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Fourlis και η Reds του ομίλου Ελλάκτωρ για την απόκτηση του εμπορικού πάρκου Smart Park στα Σπάτα.

Η Trade Estates θέλει με αυτή την κίνηση να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, ενώ μην ξεχνάμε ότι στην ιδιοκτησία της Fourlis βρίσκεται και παρακείμενο του Smart Park οικόπεδο έκτασης 32 στρεμμάτων.

Να σημειωθεί πως το Smart Park ελέγχεται από τη Γυαλού Εμπορική AE, 100% θυγατρική της Reds και καταγράφει υψηλές επιδόσεις. Στις αρχές αυτής της χρονιάς η εταιρεία «Γυαλού Εμπορική Μ.Α.Ε.»., θυγατρική του ομίλου για το πάρκο των Σπάτων, προχώρησε στη σύναψη κοινού, εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου με την Εθνική Τράπεζα συνολικού ποσού 71,4 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους και την εκ νέου χρηματοδότηση των ομιλικών επενδυτικών πλάνων.

Το Smart Park βρίσκεται σε έκταση 91 στρεμμάτων στα Σπάτα, φιλοξενεί σε συνολικά 53.000 τετραγωνικά μέτρα καταστήματα ισχυρών παικτών του λιανικού εμπορίου. Είναι κατά 99% μισθωμένο σε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, όπως ο Σκλαβενίτης, η ισπανική Inditex (Zara), η H&M, ο Όμιλος Φουρλή και η Hondos Center, ενώ διαθέτει ακόμα 30 στρέμματα πρασίνου.

Το Smart Park αποτελεί τo βασικό περιουσιακό στοιχείο που αποφέρει έσοδα στη Reds και σπάει συνεχόμενα ρεκόρ από πλευράς αριθμού επισκεπτών. Επίσης, η Reds προ μηνών ολοκλήρωσε την αγορά οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του πάρκου, σχεδιάζοντας την περαιτέρω επέκτασή του.

Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Reds για το 2022, η επισκεψιμότητα του Smart Park ήταν αυξημένη κατά 13% το 2022 σε σχέση με το 2019, δηλαδή τη χρονιά που δεν είχαν ξεκινήσει οι περιορισμοί της πανδημίας στο λιανεμπόριο.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους η επισκεψιμότητά του αυξήθηκε κατά 30%. Στις αρχές της χρονιάς η εταιρεία Γυαλού Εμπορική Μ.Α.Ε.., θυγατρική του ομίλου για το πάρκο των Σπατών, προχώρησε στη σύναψη κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου με την Εθνική, συνολικού ποσού 71,4 εκατ., για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους.

Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία προχώρησε στην αγορά οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του εμπορικού πάρκου που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου η εύλογη αξία του οποίου ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εντείνει τις προσπάθειες για την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσα στον Οκτώβριο. Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται να κατατεθεί το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια εγγραφή. Στόχος είναι η αξία των ακινήτων από 300 εκατ. ευρώ να υπερβεί τα 700 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *