30/04/2024 5:25 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Ντου” της Δίωξης Ναρκωτικών στις Αχαρνές! Τέσσερις συλλήψεις – 84 φυτά κάνναβης

Καλλιεργούσαν κάνναβη και την προμήθευαν στα Δυτικά Προάστια


Μια σημαντική επιχείρηση, με κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, υλοποίησαν με επιτυχία στις Αχαρνές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, στις Αχαρνές, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα 33, 49, 59 και 64 ετών και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 84 φυτά κάνναβης και πάνω από 800 γραμμάρια κάνναβης.

Στα ίχνη τους έφτασαν έπειτα από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων. Όπως προέκυψε, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο ο 49χρονος δραστηριοποιούνταν στην εσωτερική καλλιέργεια φυτών κάνναβης και στη διακίνηση σε τοξικομανείς των συγκομιζόμενων ποσοτήτων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο 49χρονος είχε προμηθευτεί σπόρους κάνναβης και κατάλληλο εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας (θάλαμο καλλιέργειας με τα αντίστοιχα εξαρτήματα), τον οποίο τοποθέτησε σε οροφοδιαμέρισμα ιδιοκτησίας του στις Αχαρνές.

Κατά τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, προκειμένου να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά του σχετικά με την καλλιέργεια και τη διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά και για να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσε συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία. Για παράδειγμα, η αγοραπωλησία ναρκωτικών ονομαζόταν «κέρασμα καφέ» και η διακινούμενη ποσότητα ναρκωτικών «καφεδάρα» ή «πράγματα».

Την Τετάρτη το πρωί οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του 49χρονου. Εξερχόμενος από αυτήν ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Με τη βοήθεια και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Θάλαμος καλλιέργειας φυτών κάνναβης, πλήρως εξοπλισμένος, εντός του οποίου καλλιεργούνταν σε γλάστρες 75 φυτά κάνναβης, ύψους έως 170 εκατοστά περίπου, ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 758 γραμμαρίων, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 48 γραμμαρίων, τρία ναρκωτικά δισκία, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο, το ποσό των 2.200 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες, υγρόμετρα, θερμόμετρα, κ.ά.).

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και οι άλλοι τρεις. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο σπίτι του 59χρονου στον Άγιο Στέφανο διαπιστώθηκε να καλλιεργεί τέσσερα φυτά κάνναβης, ύψους έως 150 εκατοστά περίπου, ενώ στο σπίτι του 64χρονου στην ίδια περιοχή διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή πέντε φυτά κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά, περίπου.

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *