28/04/2024 10:54 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πόρτο Ράφτη: Αυτοί είναι οι δύο αστυνομικοί που απεγκλώβισαν τους τραυματίες στο σοκαριστικό τροχαίο

Ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά δεν δίστασαν να συνδράμουν στην επιχείρηση σωτηρίας των τραυματιών


Δύο αστυνομικοί που ήταν εκτός υπηρεσίας, έσπευσαν άμεσα στο σημείο που έγινε το σοκαριστικό τροχαίο το βράδυ της Τρίτης 19/9 στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Οι δύο αστυνομικοί βοήθησαν τα μέγιστα στον απεγκλωβισμό των τραυματιών και στις πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Να θυμίσουμε ότι από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων τραυματίστηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες που επέβαιναν σε αυτά.

Οι δύο αστυνομικοί είναι ο Παναγόπουλος Άγγελος από την Καβάλα που υπηρετεί στο Α.Τ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας και ο έτερος συνάδελφος Μπαντής Γεώργιος από τα Τρίκαλα της ομάδας ΔΙΑΣ της Ν/Α Αττικής όντας και οι δύο εκτός υπηρεσίας και βρισκόμενοι πλησίον του τροχαίου, ενημερώθηκαν από πολίτες και χωρίς δισταγμό έσπευσαν ταχύτατα στο σημείο καλώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική υπηρεσία και την Τροχαία.

Με την βοήθεια των πυροσβεστών κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους 4 τραυματίες και σε συνεργία με γιατρούς και εθελοντές διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει.

Αφού αφήχθη το ΕΚΑΒ βοήθησαν τους γιατρούς για την μεταφορά των τραυματιών με φορεία μέσα στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια στη ρύθμιση της κυκλοφορίας για την γρήγορη διέλευση των ασθενοφόρων προς την διακομιδή των τραυματιών στο εφημερεύων Νοσοκομείο.

Ένας από τους τραυματίες αργότερα έχασε τη μάχη. Οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται στον «Ευαγγελισμό».

Το φρικτό δυστύχημα σημειώθηκε στο 37ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Πόρτο Ράφτη, στο Μαρκόπουλο. Μετά τη σύγκρουση τα αυτοκίνητα πήραν φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση οκτώ πυροσβεστών με τέσσερα οχήματα για την κατάσβεσή της.

Λόγω του τροχαίου είχε διακοπεί για περίπου μία ώρα η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη, στο ρεύμα προς Πόρτο Ράφτη.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *