28/04/2024 11:13 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cine Γέρακας: Έρχονται ¨Γάμος αλα Ελληνικά 3″, “Μυστήριο στη Βενετία”, “Μαβκα: Το ξωτικό του Δάσους” & “The Equalizer 3”

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους


“Γάμος αλά Ελληνικά 3”, “Μυστήριο στη Βενετία”, “Μαβκα: Το ξωτικό του Δάσους” & “The Equalizer 3”, είναι οι ταινίες που έχει προγραμματίσει για την επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα το Cine Γέρακας στον Γέρακα, από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 04 Όκτωβρίου.

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 3
MY BIG FAT GREEK WEDDING 3
Σκηνοθεσία: Νία Βαρντάλος.
Πρωταγωνιστούν: Νία Βαρντάλος, Τζον Κόρμπετ, Έλενα Καμπούρις, Τζία Καρίντις, Τζόι Φατόουν.
Διάρκεια: 92 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη & Κυριακή 19.45

Με την υπογραφή της σεναριογράφου και σκηνοθέτιδας, Νία Βαρντάλος, και σε παραγωγή των Ρίτα Γουίλσον, Τομ Χανκς και Γκάρι Γκέτζμαν, η παγκόσμια επιτυχία Γάμος αλά ελληνικά, επιστρέφει στις οθόνες, σε καινούριες, περιπετειώδεις στιγμές. Απολαύστε τα μέλη της αξιαγάπητης οικογένειας Πορτοκάλος, που έρχονται στην Ελλάδα για να συναντήσουν συγγενείς, σε ένα διασκεδαστικό, αλλά και νοσταλγικό ταξίδι γεμάτο αγάπη, αναποδιές και ανατροπές! Ώπα!

Στην ταινία επιστρέφει το αξιαγάπητο καστ μαζί με νέες προσθήκες με τη Βαρντάλος στον ρόλο της Τούλας, τον Τζον Κόρμπετ στον ρόλο του συζύγου της Ίαν και την Έλενα Καμπούρις στον ρόλο της κόρης τους, Πάρις. Ο Λούις Μάντιλορ υποδύεται τον αδελφό της Τούλας, τον Νικ, η Λέινι Καζάν είναι η Μαρία, η μητέρα του Νικ και της Τούλας. Η Αντρέα Μάρτιν είναι η αδελφή της Μαρίας, η θεία Βούλα, και η Μαρία Βακράτσις είναι η θεία Φρίντα.

Η Τζία Καρίντις και ο Τζόι Φατόουν υποδύονται ξανά τα ξαδέλφια Νίκι και Άντζελο. Το καστ ανανεώνει ο Ιλάιας Κακάβας στον ρόλο του πρώην της Πάρις, του Αριστοτέλη. Η Μελίνα Κοτσέλου είναι η Βικτωρία και η Στέφανι Νουρ είναι η Κάμαρ.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ
A HAUNTING IN VENICE
Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα.
Πρωταγωνιστούν: Κένεθ Μπράνα, Μισέλ Γεό, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Τίνα Φέι.
Διάρκεια: 103 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή 21.30 (Μία προβολή)
Δευτέρα – Τετάρτη 20.00 (Μια προβολή)

Ο θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει στην μεταπολεμική Βενετία. Όλα αλλάζουν, όταν τον επισκέπτεται η Αριάδνη Όλιβερ, μια διάσημη συγγραφέας μυστηρίου και παλιά του φίλη, που ισχυρίζεται ότι έχει κάτι να μοιραστεί μαζί του και του υπόσχεται ότι δεν πρόκειται για έγκλημα.

Ο Πουαρό παρασύρεται από τον ενθουσιασμό της και συμμετέχει σε μία σεάνς σε ένα παρηκμασμένο, στοιχειωμένο παλάτι, που ανήκει στη μεγάλη τραγουδίστρια όπερας, Ροβίνα Ντρέικ. Όταν ένας από τους συμμετέχοντες βρεθεί δολοφονημένος, όλοι θεωρούνται ύποπτοι και ο Βέλγος ντετέκτιβ βυθίζεται σε έναν νοσηρό κόσμο με πολλά μυστικά.

Στην τρίτη του και καλύτερη έως τώρα κινηματογραφική διασκευή ενός μυθιστορήματος της Κρίστι, ο Κένεθ Μπράνα καταφέρει να βρει τον πυρήνα της υπόθεσης, που δεν είναι άλλος από το αιώνιο ερώτημα. αν υπάρχει τελικά κάτι μετά από τον θάνατο.

Συνδυάζοντας το whodunnit με το μεταφυσικό στοιχείο και τις ιστορίες φαντασμάτων, που λατρεύει το βρετανικό κοινό, σε αντίθεση με τις προηγούμενες απόπειρες του που είχαν επικεντρωθεί στο crowd pleasing, εδώ πετυχαίνει να δημιουργήσει σκοτεινές ατμόσφαιρες και ένα δεύτερο επίπεδο προβληματισμού, αξιοποιώντας μοναδικά την υπέροχη Βενετία, αν και το βιβλίο διαδραματίζεται στην Αγγλία.

O ίδιος στον ρόλο του διάσημου ντετέκτιβ αποδίδει τον σκεπτικισμό του ορθολογιστή Πουαρό, που δεν μπορεί να ανεχτεί τίποτα άλλο πέρα από μία λογική εξήγηση, και εκμεταλλεύεται το βιτριολικό χιούμορ, που του έχει προσδώσει η δημιουργός του.

ΜΑΒΚΑ: ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
MAVKA: THE FOREST SONG
Σκηνοθεσία: Ολεκ Μάλαμουζ, Ολεξάντρα Ρούμπαν, Γέβεν Γέρμακ.
Διάρκεια: 99 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 19.45 (Μία προβολή)
(Μεταγλωττισμένο)

Από αμνημονεύτων χρόνων, τα αχανή δάση της Ουκρανίας κρύβουν αμέτρητα μυστικά και ανεξιχνίαστα μυστήρια. Αποτελούν το σπίτι μυθικών πλασμάτων που κατοικούν ανάμεσα σε αρχαία δέντρα, φυλάσσοντας πιστά το ιερό τους βασίλειο.

Η Μάβκα είναι μια Ψυχή του Δάσους και η πρόσφατα επιλεγμένη Φύλακάς του. Η κύρια αποστολή της είναι να προστατεύει το Δάσος και την ιερής καρδία του – την ίδια την Πηγή της Ζωής – από οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

Ο Λούκας είναι ένα γνήσιο χωριατόπαιδο, με μεγάλη αγάπη για τη μουσική που διοχετεύει το ταλέντο του στο ξύλινο φλάουτό του. Η Μάβκα και ο Λούκας συναντιούνται και ερωτεύονται, αλλά όταν το Δάσος απειλείται με αφανισμό εκείνη θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη και το καθήκον της ως Φύλακας του Δάσους.

Ακολουθώντας την φόρμα ενός κλασικού παραμυθιού, η ταινία είναι γεμάτη από οικολογικού περιεχομένου αναφορές επικαιρότητας, καθώς καταγράφει την ιστορία της Μάβκα, της προστάτιδας του δάσους μετά την καταστροφή δια χειρός ανθρώπου, η οποία ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση μιας νέας απειλής με την συνεργασία του χωριατόπαιδου που ερωτεύεται. Σε δεύτερους ρόλους, διάφορα πλάσματα του δάσους, κλέβουν συχνά την παράσταση με το χιούμορ και την παράξενη εικόνα τους.

THE EQUALIZER 3: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
THE EQUALIZER 3
Σκηνοθεσία: Αντον Φούκουα.
Πρωταγωνιστούν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ντακότα Φάνινγκ.
Διάρκεια: 109 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα – Τετάρτη 22.00 (Μία προβολή)

Ο πρώην μυστικός πράκτορας και κυβερνητικός εκτελεστής Robert McCall (Denzel Washington) προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν και βρίσκει παρηγοριά στο να αποδίδει δικαιοσύνη στο όνομα των αδύναμων.

Καταλήγει στη Νότια Ιταλία όπου νιώθει σαν το σπίτι του, μέχρι που ανακαλύπτει ότι οι νέοι του φίλοι είναι υποχείρια της τοπικής μαφίας. Καθώς τα γεγονότα παίρνουν θανατηφόρα τροπή, ο McCall αντιλαμβάνεται πως πρέπει να τα βάλει με τη μαφία για να προστατέψει τους φίλους του.

Ο Robert McCall έχει κάνει μερικά πολύ κακά πράγματα στη ζωή του ως μυστικός πράκτορας και από τότε που παραιτήθηκε, αναζητά την εξιλέωση. Επιστρατεύοντας τις φονικές του δεξιότητες για λογαριασμό των αδύναμων, έχει εξελιχθεί στην έσχατη και μοναδική ελπίδα για πολλούς ανθρώπους που δεν μπορούν να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις.

Στην ταινία «The Equalizer 3: Το Τελευταίο Κεφάλαιο», που είναι, όπως λέει και ο τίτλος, το τελευταίο κεφάλαιο της τριλογίας, γίνεται ξεκάθαρο ότι παρόλο που θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία των αδύναμων, η άσκηση βίας συνεχίζει να τον καθορίζει, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει.

«Έρχεται αντιμέτωπος με τους δαίμονές του», λέει ο Denzel Washington που επιστρέφει στον ρόλο. «Αυτή η ταινία είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες δύο, είναι πιο προσωπική. Έχει να κάνει με τη σωτηρία της ψυχής και την αποκοπή από το παρελθόν».

«Βιώνει μία εσωτερική μάχη», εξηγεί ο Antoine Fuqua, που επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για την τρίτη ταινία της τριλογίας και την πέμπτη συνεργασία του με τον Washington. «Βοηθάει αυτούς που δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, τιμωρώντας τους κακούς. Το έχει παρακάνει; Το απολαμβάνει; Το κάνει για τους σωστούς λόγους;».

Το πρόβλημα με τον McCall, λέει ο Washington, είναι ότι έχει παρασυρθεί από αυτή την ιδέα, διακινδυνεύοντας τη ζωή του. «Έχει εθιστεί στη δικαιοσύνη και έχει ξεπεράσει τα όρια στην άσκηση βίας». «Πληρώνει το τίμημα. Και πρέπει να τα βρει με τον εαυτό του, να βασιστεί στους άλλους και να σταματήσει με αυτό το μοτίβο, αλλιώς θα πεθάνει. Με αυτόν τον τρόπο θα βρει επιτέλους τη γαλήνη». «Αυτό που ήθελα να εξερευνήσω ήταν ένας άντρας στο χείλος του γκρεμού», συνεχίζει ο Fuqua.

«Ο McCall αναρωτιέται για ποιο λόγο αξίζει να ζει. Φαίνεται ότι κάνει το σωστό, αλλά τιμωρείται συνεχώς. Οπότε πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τη ζωή του». Η ταινία «The Equalizer 3: Το Τελευταίο Κεφάλαιο» στέλνει τον Robert McCall στο εξωτερικό για πρώτη φορά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
CINE ΓΕΡΑΚΑΣ
Γαργηττού & Ευμένους
Τηλ.: 210 66.12.717

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *