27/04/2024 11:09 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλγα Πολίτη: “Η Ανατολική Αττική πρέπει να γίνει πρότυπο ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους της.”

"Θέλω να συμβάλλω από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου στον σχεδιασμό που γίνεται για τα επόμενα χρόνια"


Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, Όλγα Πολίτη, παραχώρησε συνέντευξη στο The Socialist.

“Με την εμπειρία που απέκτησα, θέλω να συμβάλλω από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου στον σχεδιασμό που γίνεται για τα επόμενα χρόνια ώστε να γίνει ακόμη καλύτερη η πορεία του τόπου που αγαπώ, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε ακόμη περισσότερα! “ τονίζει αναφορικά με την υποψηφιότητα της η κ. Πολίτη.

Παράλληλα ασκώντας κριτική στις δύο τελευταίες διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής η Όλγα Πολίτη ανέφερε:

“Η σημερινή αλλά και η προηγούμενη διοίκηση έχουν απεμπολήσει πλήρως αυτά τα χαρακτηριστικά και έχουν μετατρέψει την Περιφέρεια σε πεδίο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, φιλοδοξιών και δημιουργίας πελατειακών εξαρτήσεων.”

-Κυρία Πολίτη, ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να είστε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής μετά από την επιτυχημένη πορεία σας ως δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης;

Η αλήθεια είναι ως δημοτική σύμβουλος και από τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβα αυτά τα χρόνια προσπάθησα και έδωσα, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που μου ανατέθηκαν, τον καλύτερο εαυτό μου στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Με μεράκι, συνέπεια και μεθοδικότητα πιστεύω ότι τίμησα την ψήφο και την προτίμηση των πολιτών. Θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στην εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια οι συνδημότες μου και ειλικρινά τους ευχαριστώ θερμά για αυτό.

Και θεωρώ ότι το έργο το οποίο παρήγαμε, αποτελεί αξιόπιστο μάρτυρα και τεκμήριο αυτής της προσπάθειας.

Υπάρχουν όμως στη ζωή κάθε ανθρώπου σταυροδρόμια, έρχονται στιγμές για κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις. Οι προκλήσεις γίνονται ακόμη μεγαλύτερες και έτσι αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του Γιάννη Σγουρού να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με το ψηφοδέλτιο του.

Με την εμπειρία που απέκτησα, θέλω να συμβάλλω από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου στον σχεδιασμό που γίνεται για τα επόμενα χρόνια ώστε να γίνει ακόμη καλύτερη η πορεία του τόπου που αγαπώ, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε ακόμη περισσότερα!

Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι ο Γιάννης Σγουρός έχει αποδείξει περίτρανα ότι υπηρετεί την δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση με υπευθυνότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και ήθος.

Η πρότασή του να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής είναι άκρως τιμητική και την αποδέχθηκα ώστε να συνεισφέρω στον αγώνα αυτό με όλες μου τις δυνάμεις, όπως άλλωστε έχω μάθει να κάνω τα τελευταία χρόνια στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

-Πως κρίνετε την τωρινή διοίκηση της Περιφέρειας;

Οι αιρετές Περιφέρειες που δημιουργήθηκαν μετά τον Καλλικράτη, μετά από μακρύ σε διάρκεια και μεγάλο σε ένταση αγώνα και από την δημοκρατική παράταξή, που πρωτοστάτησε για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης, είναι οργανισμοί με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και έχουν συγκεκριμένο εύρος αρμοδιοτήτων.

Η σημερινή αλλά και η προηγούμενη διοίκηση έχουν απεμπολήσει πλήρως αυτά τα χαρακτηριστικά και έχουν μετατρέψει την Περιφέρεια σε πεδίο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, φιλοδοξιών και δημιουργίας πελατειακών εξαρτήσεων.

Γι’ αυτό τον λόγο βασικά προβλήματα υποδομών παραμένουν άλυτα και η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, παραμένει ουσιαστικά ανοχύρωτη και απροστάτευτη όπως έδειξε το πρόσφατο παρελθόν με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Ήταν τρομακτικό και οι πολίτες θα πρέπει να ξανανιώσουν το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης προς τον κρατικό μηχανισμό.

-Είναι στην επικαιρότητα για προφανείς λόγους τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας. Ειδικά για την Ανατολική Αττική πρόκειται για ένα μείζον θέμα. Ποια είναι η θέση σας;

Ακριβώς, η χώρα μοιάζει ανοχύρωτη, με την Κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την αποτελεσματική λειτουργία του αριθμού 112. Σαφέστατα και η έγκαιρη εκκένωση είναι πολύ σημαντική, όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Το θέμα είναι τι γίνεται με την πρόληψη.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, των κρίσεων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το βασικότερο καθήκον όμως μίας σύγχρονης πολιτείας είναι να προλαμβάνει την καταστροφή και όχι μόνο να την αντιμετωπίζει όταν έρχεται και μάλιστα με τεράστιες καθυστερήσεις.

Δυστυχώς, η Περιφέρεια Αττικής για ακόμα μία φορά εμφανίστηκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τους κινδύνους της καλοκαιρινής περιόδου. Απουσία σχεδιασμού, χωρίς αντιπυρικές ζώνες και προστασία, αφέθηκε στην τύχη της και με μοναδική ελπίδα σωτηρίας την αυταπάρνηση του πυροσβέστη, του δημοτικού υπαλλήλου, του προσωπικού της Περιφέρειας, του εθελοντή. Οι ευθύνες που βαραίνουν τον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τη διοίκησή του, είναι πολλές.

Η Περιφέρεια Αττικής την επόμενη μέρα χρειάζεται ανθρώπους με όραμα, γνώση, έργο και σχέδιο. Δεν έχει ανάγκη από έναν ακόμα διαχειριστή του χάους.

-Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ανατολικής Αττικής και πως μπορεί να τα αξιοποιήσει η περιφέρεια για το καλό των τοπικών κοινωνιών;

Η Ανατολική Αττική είναι στα μάτια μου ταυτισμένη με την προοπτική ανάπτυξης για το λεκανοπέδιο. Το έχω πει επανειλημμένα και το πιστεύω βαθύτατα. Το περιθώριο ανάπτυξης και οι ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή, ήταν για εμένα πηγή έμπνευσης στον αγώνα μου και την απόφασή μου να είμαι υποψήφια στην Περιφερειακή Ενότητα της Ανατολικής Αττικής. Μαζί με τους πολίτες, τις δημοτικές αρχές και προφανώς με τη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τη στρατηγική της παράταξής μας για την ανάδειξή τους. Έχω μιλήσει για το όραμά μου η περιοχή να καταστεί πρότυπο όχι μόνον προορισμού με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές αναψυχής που μπορεί να προσφέρει, αλλά πολύ περισσότερο ποιότητας ζωής. Το «Α» και το «Ω» σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι υποδομές και φυσικά η ασφάλεια. Από εκεί οφείλουμε να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας. Έπειτα, είναι οι ευκαιρίες απασχόλησης. Με περισσότερες επιλογές για την διεύρυνση του κύκλου δραστηριοτήτων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ανταμοιβή και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της προσπάθειας, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου;

Αυτό που θέλω να ξέρουν οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής είναι πως σκοπός μου είναι στην επόμενη πενταετία να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις, με το ίδιο πάθος, στην υπηρεσία των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, εάν μου κάνουν την τιμή να μου εμπιστευτούν έναν από τους σταυρούς τους. Γιατί η Ανατολική Αττική πρέπει να γίνει όχι μόνο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης, αλλά κυρίως ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους της. Και αυτός είναι ένα στοίχημα, το οποίο μπορούμε να κερδίσουμε, όλοι μαζί.

thesocialist.gr

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *