27/05/2024 8:33 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ραφήνα: «Κατέγραψε προσωπική μου στιγμή»! Τι είπε ο 38χρονος στον ανακριτή

"Γι αυτό τον λόγο προσπάθησα να της πάρω το κινητό τηλέφωνο"


Μια πολύ διαφορετική εξήγηση για τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Ραφήνα, έδωσε στον ανακριτή ο 38χρονος επιχειρηματίας από τη Νέα Μάκρη που κατηγορήθηκε από 15χρονο κορίτσι για αρπαγή και για επίδειξη των γεννητικών του οργάνων.

Σύμφωνα με όσα είπε, το μεσημέρι εκείνης της μέρας κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για βιολογική ανάγκη. Το κορίτσι, το οποίο επιβεβαίωσε ότι δεν τον γνώριζε, τον κατέγραψε με το κινητό του και εκείνος φοβήθηκε ότι θα ανέβασε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, αυτή ήταν η αφορμή που ξεκίνησε η διαμάχη, ενώ το υλικό από τις κάμερες επιβεβαιώνει ότι η 15χρονη μπήκε με τη θέλησή της στο αυτοκίνητό του. Μάλιστα, εκτιμάται ότι αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο έσπασε το κινητό της, όπως είπε σε Μέσα ενημέρωσης και ο μπαμπάς του παιδιού.

Οι εξηγήσεις του με βάση και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα να τον αφήσουν ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους και εκκρεμεί να οριστεί δικάσιμος.

Το απολογητικό του υπόμνημα

«Εκείνη την ημέρα βρισκόμουν στη Ραφήνα και ξεκίνησα να επιστρέφω προς τη Νέα Μάκρη, από τον πίσω δρόμο που περνάει από το Κόκκινο Λιμανάκι. Σημειώνω ότι από την προηγούμενη μέρα το απόγευμα είχα ήδη υποστεί μία εντερική κρίση την οποία απέδωσα μάλλον σε κάποια ίωση ή κάποια τροφική δηλητηρίαση αφού δεν είχα άλλα συμπτώματα πέρα μιας πολύ ξαφνικής και έντονης διάρροιας.

Στην επιστροφή μου, λοιπόν, καθώς περνούσα από εκεί οδηγώντας το αυτοκίνητό μου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, ένιωσα πάλι έντονη δυσφορία και πόνο στην κοιλιακή χώρα και μου δημιουργήθηκε άμεση ανάγκη να ενεργηθώ. Η ανάγκη να ενεργηθώ ήταν τόσο ξαφνική και έντονη που αυτομάτως μείωσα ταχύτητα αναζητώντας άμεση λύση.

Δυστυχώς στο σημείο αυτό δεν υπάρχουν καφετέριες ή οποιουδήποτε είδους κατάστημα στο οποίο να μπορούσα να ζητήσω να κάνω χρήση τουαλέτας καθώς είναι μια αμιγώς οικιστική περιοχή, με οικίες και περιφραγμένα αγροτεμάχια με χαμηλή βλάστηση. Μην έχοντας άλλη επιλογή αποφάσισα να βρω λύση σε κάποιο σημείο παραπλεύρως της οδού.

Σταμάτησα το αυτοκίνητό μου στο δρόμο και μετέβην σε ένα παρακείμενο απομονωμένο σημείο προκειμένου να ικανοποιήσω την ανάγκη μου (σε σημείο στο οποίο και δε θα γινόμουν ενοχλητικό θέαμα στα μάτια των περαστικών)” περιγράφει λεπτομερώς στο απολογητικό του υπόμνημα

“Βρισκόμουν σε αυτή την άβολη θέση”

Ο 38χρονος πιστεύοντας ότι δεν τον βλέπει κανείς και ενώ είχε την πλάτη του προς τον δρόμο, κατάλαβε την 15χρονη να περνά από πίσω του.

Ευρισκόμενος σε αυτή την δυσάρεστη θέση, όπως περιγράφει, παρατήρησε ότι η 15χρονη είχε καταλάβει την παρουσία του και την άβολη κατάστασή του.

“… όπως διαπίστωσα με μεγάλη έκπληξη, η ίδια κρατούσε στα χέρια της προτεταμένο το κινητό της, προς το μέρος μου σαν να τραβούσε φωτογραφίες ή βίντεο και μου έδωσε την εντύπωση ότι γελούσε. Ήταν απόλυτα σαφές για εμένα ότι όχι απλά είχε καταλάβει τι έκανα, αλλά το βιντεοσκοπούσε και το κρατούσε αρχείο στο κινητό της, έχοντας άγνωστες προθέσεις (πιθανόν να το κοινοποιήσει σε τρίτους, να το δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και να κάνει ζωντανή μετάδοση σε αυτά, εξευτελίζοντάς με σε αυτή την πραγματικά εξαιρετικά άβολη -προσωπική μεν στιγμή- η οποία όμως λάμβανε χώρα σε δημόσιο χώρο ως μια λύση ανάγκης).

Χωρίς να πω το οτιδήποτε, σήκωσα πολύ βιαστικά και άτακτα τα ρούχα μου και εισήλθα εσπευσμένα στο αυτοκίνητό μου, προκειμένου να ηρεμήσω από τον πανικό που μου δημιούργησε η σκέψη αρχικά και μετά η βεβαιότητα ότι κάποιος με έχει βιντεοσκοπήσει σε αυτή την ντροπιαστική κατάσταση” αναφέρει ο 38χρονος στην απολογία του.

“Αποφάσισα να βρω την κοπέλα”

Ο 38χρονος, σύμφωνα με την απολογία του, αρχικά αποφάσισε να φύγει, ωστόσο η σκέψη ότι αυτό το βίντεο μπορεί να διακινηθεί στο διαδίκτυο, τον οδήγησε στην απόφαση να γυρίσει να την βρει και να την παρακαλέσει να το διαγράψει.

“… την εντόπισα να βαδίζει στον δρόμο και σταμάτησα το αυτοκίνητο μου δίπλα της και αριστερά της. Άνοιξα το παράθυρο του συνοδηγού και την ρώτησα ευγενικά πού πηγαίνει. Εκείνη μου απάντησε ότι πάει προς την “ΕΚΟ” (βενζινάδικο που βρίσκεται στο τέλος της Λεωφόρου Δημοκρατίας, περίπου 1-1,5 χιλιόμετρο από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν) και στην ερώτησή μου αν ήθελε να την πάω προς τα εκεί, αποκρίθηκε θετικά, μπαίνοντας μόνη της στο αυτοκίνητό μου. Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, η ευκολία με την οποία άνοιξε την πόρτα και μπήκε στο αμάξι μου με αιφνιδίασε.

Επίσης έδεσε και τη ζώνη ασφαλείας της και μετά ξεκίνησα. Προφανώς ήθελα με ευγένεια να της συστηθώ και ευθέως να της εξηγήσω τον λόγο για τον οποίο έπρεπε να της μιλήσω, ήτοι να την παρακαλέσω να διαγράψει το βίντεο, ωστόσο η αμεσότητα με την οποία εκείνη άνοιξε την πόρτα και έκατσε στη θέση του συνοδηγού με ξάφνιασε. Ενώ υπολόγιζα, λοιπόν, ότι η συζήτηση που ήθελα θα γινόταν με εμένα σταματημένο εντός του αυτοκινήτου μου, εκείνη μπήκε στο αμάξι και ξεκίνησα προς την ΕΚΟ” υποστηρίζει ο 38χρονος.

“Προσπάθησα να της πάρω το κινητό”

Ο 38χρονος ρώτησε όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα, αν τράβηξε βίντεο την ώρα που βρισκόταν στην “άβολη θέση”, με την 15χρονη να απαντά καταφατικά. Της ζήτησε ευγενικά, όπως ισχυρίζεται, να διαγράψει το υλικό και σταμάτησε το αμάξι προσπαθώντας να την εξαναγκάσει να το κάνει. Παραδέχεται ότι εκνευρίστηκε και προσπάθησε επίμονα να της πάρει το κινητό που κρατούσε σφιχτά στα χέρια της.

Η 15χρονη, σύμφωνα με την απολογία του, άρχισε να ουρλιάζει, βγήκε εκτός εαυτού και δεν άκουγε. Υποστηρίζει ότι όλα συνέβησαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χωρίς η κοπέλα να απειληθεί ή να δεχθεί βία, ενώ η μόνη “παρατυπία” του ρουχισμού του ήταν ότι το κουμπί του παντελονιού του ήταν ξεκούμπωτο, εξαιτίας της ταχύτητας με την οποία ντύθηκε και μπήκε στο αυτοκίνητο.

“Ανέφερα το περιστατικό στη γυναίκα μου”

Σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα, ο 38χρονος λέει ότι όταν επέστρεψε στο σπίτι του ανέφερε στη σύζυγό του τι ακριβώς είχε συμβεί και ότι ίσως υπήρχε βίντεο με αυτό το περιεχόμενο, διερωτώμενος τι θα έκανε αν αυτό κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο και το εντόπιζαν πρόσωπα της μικρής κοινωνίας της Νέας Μάκρης.

Η αναστάτωσή του, όπως υποστηρίζει, οφειλόταν στο γεγονός ότι ένα τέτοιο βίντεο της άβολης στιγμής του θα τον εξευτέλιζε και είχε τρομοκρατηθεί από την πιθανή διακωμώδησή του.

Ο 38χρονος επισημαίνει ότι η οικογενειακή, επαγγελματική, κοινωνική του κατάσταση και συνδικαλιστική δράση θα κλονιζόταν με ένα τέτοιο βίντεο, και ο ίδιος θα γινόταν αντικείμενο χλευασμού με ανυπολόγιστες συνέπειες.

“… έπεσα από τα σύννεφα όταν αναζητήθηκα από τις αστυνομικές αρχές και ενημερώθηκα ότι έχει υποβληθεί εις βάρος μου καταγγελία τέτοιας σημασίας, με κατηγορίες για πράξεις που ντρέπομαι ακόμα και να σκεφτώ, πολλώ δε μάλλον να διαπράξω κατά ενός ανήλικου κοριτσιού (του οποίου την ηλικία επισημαίνω ότι έμαθα μεταγενέστερα, καθώς πίστευα ότι είναι σίγουρα ενήλικη, περί τα 20 έτη). Όπως προείπα, τα πραγματικά περιστατικά τα ανέφερα και τα εξήγησα από την πρώτη στιγμή ενώπιον των προανακριτικών υπαλλήλων”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Αναφέρει ότι το βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξε η αστυνομία αναδεικνύει τις συκοφαντίες σε βάρος του. Από αυτό φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ποτέ δεν βγήκε από το αυτοκίνητο και δεν την έβαλε με τη βία σε αυτό, παρότι η 15χρονη το αναφέρει πέντε φορές στην κατάθεσή της. Στο βίντεο η πόρτα του οδηγού παραμένει κλειστή, δεν βγαίνει ο οδηγός, ενώ αντιθέτως η 15χρονη φαίνεται να μπαίνει μόνη της στο εσωτερικό του χωρίς κάποιον βίαιο εξαναγκασμό της και να βάζει τη ζώνη ασφαλείας…

 

 

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *