14/04/2024 1:49 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πόρτο Ράφτη: Πατέρας μαθήτριας επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό μπροστά στα μάτια μαθητών & καθηγητών!

Εισήλθε στον χώρο του σχολείου και επιτέθηκε λεκτικά με απαράδεκτες ύβρεις και σωματικά στον καθηγητή


Νέο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Ανατολικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, που βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ο κηδεμόνας, αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολείου, από τον συνάδελφο για τη συμπεριφορά της μαθήτριας, εισήλθε στον χώρο του σχολείου και επιτέθηκε λεκτικά (με απαράδεκτες ύβρεις) και σωματικά στον εκπαιδευτικό, παρουσία μαθητών και άλλων εκπαιδευτικών.

Το περιστατικό καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων όπως και η Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες σε σχολείο στα Καλύβια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Μαρκόπουλου αναφέρει:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Μαρκόπουλου καταδικάζει κατηγορηματικά την απρόκλητη επίθεση κηδεμόνα μαθήτριας του σχολείου εναντίον συναδέλφου.

Ο κηδεμόνας, αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολείου, από τον συνάδελφο για τη συμπεριφορά της μαθήτριας, εισήλθε στον χώρο του σχολείου και επιτέθηκε λεκτικά (με απαράδεκτες ύβρεις) και σωματικά στον εκπαιδευτικό, παρουσία μαθητών και άλλων εκπαιδευτικών.

Η συμπεριφορά αυτή όχι μόνο προσκρούει στους στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού αλλά και λειτουργεί εις βάρος του παιδαγωγικού κλίματος, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τις σχέσεις όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Ανάλογες συμπεριφορές δυσχεραίνουν το έργο των εκπαιδευτικών και τους εμποδίζουν να εργαστούν με αξιοπρέπεια και παιδαγωγική ευαισθησία και να σταθούν στο ύψος των σύνθετων και πολύπλοκων αναγκών της εκπαίδευσης εξασφαλίζοντας τη δημοκρατική λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις μεθόδους στοχοποίησης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών, προσβολής του έργου τους και του παιδαγωγικού τους ρόλου και καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτές και να συμβάλει στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, εποικοδομητικού διαλόγου και συνεργασίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει:

Ο Σύλλογος Γ&Κ ενημερώθηκε για συμβάν που έλαβε χώρα με μαθήτρια του σχολείου μας. Με λύπη πληροφορηθήκαμε για την απαράδεκτη αντιμετώπιση εκπαιδευτικού από τον γονέα της μαθήτριας, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά και προσήλθε στο σχολείο όχι με διάθεση επίπληξης του παιδιού του αλλά αντίθετα με εξυβριστική διάθεση προς τον εκπαιδευτικό που τον ενημέρωσε, παρουσία και άλλων μαθητών. Νιώθουμε την επιτακτική ανάγκη να καταδικάσουμε κάθε τέτοια πράξη, καθώς δεν συμβαδίζει με το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ γονέων/κηδεμόνων και συλλόγου διδασκόντων.

Καθένας προσπαθεί να φέρει εις πέρας το έργο που του αναλογεί, το οποίο δυσχεραίνεται από πολλούς παράγοντες στις μέρες μας. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να φέρουν εις πέρας το εκπαιδευτικό τους έργο σε περιβάλλον δύσκολο πολλές φορές, ενώ οι γονείς οφείλουν να διαπαιδαγωγούν χαρακτήρες και να διαμορφώνουν συμπεριφορές συμβατές με το σχολικό περιβάλλον.

Θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αποτελούμε πρότυπο συμπεριφοράς για τα παιδιά μας κι επιπλέον να καταφεύγουμε στον διάλογο για την επίλυση προβλημάτων, όχι στη βία. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα όχι μόνο για τη μόρφωση των παιδιών μας αλλά κυρίως για τη διάπλαση χαρακτήρων και να αντιμετωπίζουμε από κοινού όποια θέματα προκύπτουν.

Με εκτίμηση, Το Δ.Σ του Συλλόγου Γ& Κ

Η Πρόεδρος                          Η Γενική Γραμματέας

Βασιλακοπούλου Αγγελική Αγιανωτάκη Μαρία

Η ανακοίνωση της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Ένα ακόμα επεισόδιο προστέθηκε την Παρασκευή 2/2/2024 στα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα με επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών που προσβάλλουν το έργο τους, τον παιδαγωγικό τους ρόλο και στοχοποιούν το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη λεκτική και σωματική επίθεση κηδεμόνα μαθήτριας του 2ου Γυμνασίου Μαρκόπουλου εναντίον συναδέλφου του σχολείου παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η επίθεση έγινε ύστερα από τηλεφωνική ενημέρωση του γονέα από το συνάδελφο- στα πλαίσια του εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολείου – για τη συμπεριφορά της μαθήτριας . Αυτές οι επιθέσεις που παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη σωματική ακεραιότητα των εκπαιδευτικών, δεν έχουν καμία θέση στις αξίες και τα ιδανικά του σχολείου και αποτελούν ευθεία επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση. Διαταράσσουν το ειρηνικό και παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου, καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί με κόπο και αντοχή αγωνιζόμαστε καθημερινά να κρατήσουμε όρθιο το δημόσιο σχολείο απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων που το διαλύουν και το υποβαθμίζουν και δεν θα ανεχτούμε εκφοβιστικές συμπεριφορές. Οι πολιτικές αυξάνουν την οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια καλλιεργώντας το έδαφος του ατομισμού, της βίας και της επιθετικότητας. Την ιδία στιγμή όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν τα τμήματα των 25-27 μαθητών, αφήνουν τα σχολεία χωρίς το απαραίτητο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό στερώντας μας τα επιστημονικά εργαλεία για να είμαστε ολόπλευρα κοντά στους μαθητές μας. Δίνουμε τη μάχη να καλλιεργήσουμε το σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης, του πολιτισμού, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, των δημοκρατικών αξιών. Σε αυτή τη βάση εκτιμούμε ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς είμαστε οι φυσικοί σύμμαχοι και με όπλο την αλληλεγγύη και την κοινή δράση δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, κόντρα σε λογικές προσωπικών αντιπαραθέσεων γονέων εναντίον εκπαιδευτικών. Οι λογικές αυτών των αντιπαραθέσεων αποπροσανατολίζουν και συγκαλύπτουν τις ευθύνες του ΥΠΑΙΘΑ, της συστηματικής και διαχρονικής πολιτικής υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου.

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες και του Υπουργείου Παιδείας και της διοίκησης, γιατί ανέχονται και ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές που βάζουν στο στόχαστρο την παιδαγωγική και εσωτερική ζωή του σχολείου προωθώντας και αντίστοιχες πλατφόρμες επώνυμων κι ανώνυμων καταγγελιών.

Το Δ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής δηλώνουμε ότι θα είμαστε κάθετα απέναντι σε απειλές, βίαιες και προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε συναδέλφους και ιδιαίτερα όταν στοχεύουν στην καταπάτηση της αξιοπρέπειας μας. Θα σταθούμε στο πλευρό κάθε συναδέλφου και κάθε σχολείου που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, τις ενώσεις, τους συλλόγους γονέων και τα 15 μελή των μαθητών, σε ένα μέτωπο υπεράσπισης του σύγχρονου, πραγματικά δημόσιου και δωρεάν σχολείου, των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, στην ανάδειξη και καταδίκη κάθε τέτοιου φαινομένου και τη δημιουργία μιας πραγματικής ασπίδας συνδικαλιστικής και νομικής κάλυψης κάθε σχολικής μονάδας και κάθε συναδέλφου.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *