14/07/2024 5:42 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καλύβια: Πρωτοφανής άγρια επίθεση γονέα σε καθηγήτρια

Πατέρας μαθητή, την απείλησε, την εξύβρισε, ενώ την χτύπησε με την πόρτα - Τι αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων


Ένα απίστευτο περιστατικό βίας κατά καθηγήτριας από γονέα σημειώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου σε Γυμνάσιο των Καλυβίων και μάλιστα σε ώρα μαθήματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr μία καθηγήτρια ζήτησε από μαθητή της Γ’ Γυμνασίου να βγει εκτός αίθουσας διότι συμπεριφερόταν στην ίδια με απρέπεια εξυβρίζοντας της.

Το παιδί βγήκε, αλλά λίγη ώρα αργότερα εισέβαλε στο σχολείο μαινόμενος ο πατέρας του μαθητή και επιτέθηκε στην καθηγήτρια και μάλιστα μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά τα οποία παρακολουθούσαν σοκαρισμένα το σκηνικό.

«Έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο»

Το θέμα έλαβε διαστάσεις και με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν προς γονείς και μαθητές οι καθηγητές (ο Σύλλογος Διδασκόντων) του σχολείου, στην οποία ανέφεραν επί λέξει τα εξής:

«Δυστυχώς τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο για τα χρονικά του σχολείου περιστατικό.

Πατέρας μαθητή στον οποίο νωρίτερα είχαν επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα επειδή εξύβρισε καθηγήτρια του μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών του εισέβαλε στο χώρο σχολείου, όρμησε στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια, έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο.

Κατόπιν κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης όπου και επιχείρησε να υποκαταστήσει τη διευθύντρια.

Έδινε και αφαιρούσε το λόγο από μαθητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, πρόσβαλε και εξύβρισε συναδέλφους που βρέθηκαν στο γραφείο.

Όλα τα παραπάνω περιττό να πούμε ότι συνέβαιναν σε κατάσταση ανεξέλεγκτη η οποία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Στην ίδια επιστολή οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο σύλλογος διδασκόντων είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να απαντήσει στο συγκεκριμένο περιστατικό και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει ανάλογες συμπεριφορές.

Την ίδια στιγμή προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να βρει η βία ζωτικό χώρο στο σχολείο.

Το σχολείο δεν είναι αρένα! Είναι χώρος μόρφωσης και πολιτισμού και ως τέτοιος λειτουργεί από την ίδρυσή του έως σήμερα».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Εξίσου ανησυχητική όμως είναι και η συνέχεια της επιστολής στην οποία επισημαίνονται και τα εξής:

«Το επικίνδυνο γεγονός στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Διότι την τελευταία χρόνια παρατηρούνται παρεμβάσεις γονέων οι οποίοι εισέρχονται αναίτια και αιφνίδια στο χώρο του σχολείου, προσπαθούν να κατευθύνουν τις αποφάσεις του συλλόγου για θέματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα, ενοχλούν και επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να στοχοποιήσουν μαθητές και καθηγητές».

Σημειωτέον ότι το θέμα είναι σε γνώση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Αττικής και ήδη κινούνται όλες οι διαδικασίες και από πλευράς της.

Όμως αποδεικνύεται ότι σε πολλά σχολεία η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί τη σωματική ακεραιότητά τους την ίδια στιγμή που κυρίως οι δεύτεροι υπερβάλουν εαυτούς για να σταθούν δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριές τους όχι μόνο για τη μόρφωσή τους αλλά και για τη διαμόρφωση των χαρακτήρων τους.

Το βράδυ της Παρασκευής το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από την πρόεδρο της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού, Άντζι Προκόπη η οποία σε σχετική ανάρτησή της ανέφερε: «Ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός που έλαβε χώρα στο 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων-Λαγονησίου. Η εύρυθμη λειτουργία ενός σχολείου δεν συνηθίζεται και δεν αναμένεται να διαταράσσεται από γονείς!

Η δευτεροβάθμια επιτροπή του δήμου μας, στέκεται δίπλα στη σχολική κοινότητα, στη διεύθυνση, στον σύλλογο διδασκόντων, στο σύλλογο Γονέων και φυσικά στους μαθητές, που ήρθαν για άλλη μια φορά, τόσο κοντά, σε περιστατικό βίας».

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *