27/04/2024 2:45 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Νέα ήθη και έθιμα στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΑΝΑΣΣΑ κ. Δημήτρης Μποτζιολής καταγγέλλει...


Δύο θέματα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων Αρτέμιδας δημιουργώντας ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας επιτροπών αλλά και λήψης αποφάσεων. Καταρχάς στο ζήτημα με τα αδέσποτα υπήρξαν ενστάσεις τόσο από τον νυν αντιδήμαρχο κ. Φίλιππο Αργυρό όσο και από τον κ. Χαράλαμπο Στρατίκη (πρώην ΔΣ) για προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Όπως είναι ήδη γνωστό το πρόγραμμα για τη στείρωση αδέσποτων ζώων έχει… μετακομίσει σε εταιρεία εκτός Δήμου. Το ερώτημα είναι γιατί συνέβη αυτό και ποιους εξυπηρετεί.

Το άλλο ζήτημα είναι ο τρόπος λειτουργίας της τριμελούς Επιτροπής Διαφορών και Αμφισβητήσεων. Η οποία όπως φαίνεται συνεδριάζει δημόσια αλλά ουδείς γνωρίζει πότε.

Σε εύλογο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικότερα της κ. Ραφτοπούλου να υπάρχει ενημέρωση ώστε να μπορεί η αντιπολίτευση να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις (ασφαλώς χωρίς δικαίωμα ψήφου βάσει κανονισμού) η απάντηση αρχικά ήταν αρνητική και με υπεκφυγές ουσιαστικά προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αφού δεν έχετε δικαίωμα ψήφου τι σας νοιάζει πώς λαμβάνεται η απόφαση…

Τελικά μετά από πιέσεις ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νομικός είπε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα ζητήσει από τον γραμματέα να ενημερώσει… Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Διαφορών ασχολείται με πολύ σοβαρά θέματα όπως ενστάσεις δημοτών για ορισμένες οικονομικές διαφορές με τον Δήμο όπως η ύδρευση.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου της ΑΝΑΣΣΑ κ. Δημήτρη Μποτζιολή ο οποίος αναφέρει:

«Νέα ήθη και έθιμα στον δήμο μας… Ο πρόεδρος της επιτροπής φορολογικών διαφορών και αντιδήμαρχος, μας ενημέρωσε ότι είναι δημόσια η συνεδρίαση της επιτροπής αλλά δεν μπορούμε να παραβρεθούμε. Δεν θέλει να μαθαίνουμε πότε συνεδριάζει η επιτροπή…

Μας αποκλείει εντελώς αντιδημοκρατικά λέγοντας ΟΧΙ στην παρουσία μας….

Τέτοιες ενέργειες γίνονται μόνο όταν έχεις να κρύψει κάτι και λειτουργείς χωρίς διαφάνεια, με αποτέλεσμα να φοβάσαι τις αποκαλύψεις…»

Σε δεύτερο χρόνο και παρά τις αρχικές διατυπώσεις περί δημόσιας συνεδρίασης η διοικούσα παράταξη αναφέρει πώς «το αίτημα (σσ της αντιπολίτευσης) εκτός από παράνομο είναι και καταχρηστικό, αφού αναφέρεται σαφώς στο ΦΕΚ (45Α/9-3-1999 άρθρο 14 παρ. 10) ότι η συζήτηση της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι μυστική, γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία μόνο των ορισμένων μελών της».

Βέβαια -όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση- στη Δημοτική Επιτροπή (σσ αντικατέστησε την Οικονομική Επιτροπή στη λειτουργία των ΟΤΑ) η οποία επίσης συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να παραβρίσκονται δύο μέλη της αντιπολίτευσης χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου χάριν της διαφάνειας….

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά… σε ζητήματα διαφάνειας;

Εφημερίδα Polis

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *