27/07/2024 3:13 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βραυρώνα: Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που οι γονείς του πέταξαν στα σκουπίδια!

Οι δύο γονείς θα δικαστούν για ανθρωποκτονία


Σοκαριστική εξέλιξη στην υπόθεση με το βρέφος που πέταξε στα σκουπίδια το ζεύγος Νεπαλέζων στη Βραυρώνα, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή από την εξέταση της σορού του, το παιδί τους πιθανότατα γεννήθηκε ζωντανό!

Το αν όντως το παιδί γεννήθηκε ζωντανό και το ποιος ήταν ο ακριβής μηχανισμός θανάτου του (αν δηλαδή ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης), πάντως, θα φανούν από τις ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να καθυστερήσουν.

Με βάση, ωστόσο, την αναπάντεχη αυτή εξέλιξη, οι δύο αλλοδαποί με καταγωγή από το Νεπάλ, οι οποίοι και βρίσκονται υπό κράτηση, θα δικαστούν για ανθρωποκτονία, με την ποινική τους μεταχείριση να αναμένεται να εξαρτηθεί από τον τρόπο θανάτου του νεογέννητου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live news», απομένουν κάποιες συμπληρωματικές εξετάσεις, οι οποίες δεν αναμένεται να δείξουν κάτι διαφορετικό, ενώ, πλέον, οι γονείς του νεογνού καλούνται να ομολογήσουν αν το παιδί τους ήταν ακόμη ζωντανό, όταν το πέταξαν στα σκουπίδια. «Ο ιατροδικαστής ήταν σίγουρο πως θα καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Ένα στοιχείο που μπορούμε να έχουμε σε μία τέτοια υπόθεση είναι οι κακώσεις, οι οποίες διακρίνονται σε προθανάτιες ή μεταθανάτιες. Λογικά θα ανευρεθεί και ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος. Αυτό που περιμένει ένας ιατροδικαστής είναι αυτά που είδε με το μάτι να τα επιβεβαιώσει και ιστολογικά.

Η νεκροτομία μας δίνει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Ένας ιατροδικαστής μπορεί να καταλάβει την ηλικία του βρέφους», ανέφερε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Σήμερα, εξάλλου, σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα η μητέρα του βρέφους, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 16 του μήνα. Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της, το έμβρυο το έχασε πριν από πέντε μήνες, ύστερα από αποβολή σε χωράφια που δούλευε τότε, κάτι που, όμως, έρχεται σε αντίθεση με τη γνωμάτευση των γιατρών που την εξέτασαν στο νοσοκομείο, οι οποίοι έκαναν λόγο για τελειόμηνη κύηση. Αύριο, Τρίτη, πάντως, αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή ο πατέρας, για τη δική του απολογία, μετά τη σχετική προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *