24/06/2024 3:54 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μάριος Ηλιόπουλος: Το νέο αφεντικό της ΑΕΚ και η σχέση του με τη Ραφήνα

Όλα όσα δεν ξέρετε για τον Mr SeaJets και τις δραστηριότητές του


Ο Μάριος Ηλιόπουλος διαδέχεται τον Δημήτρη Μελισσανίδη στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ποιος είναι ο 54χρονος εφοπλιστής της πανίσχυρης Seajets. Το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο και το πάθος του με τους αγώνες ράλι.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ακτοπλόος εφοπλιστής. Είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρία SeaJets, η οποία από το 1989 διαχειρίζεται στόλο ταχυπλόων.

Σε αυτά τα 35 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας της, η εταιρεία επεκτείνει συνεχώς τον στόλο της, που σήμερα αποτελείται από έναν υπερσύγχρονο στόλο αποκλειστικά πλοίων υψηλής ταχύτητας, καλύπτει πάνω από 250 συνδέσεις λιμανιών από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και την Κρήτη για τα νησιά των Κυκλάδων.

Δραστηριοποιείται επίσης και στα ποντοπόρα πλοία, όπως και ο αδερφός του, Αντώνης Ηλιόπουλος με διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Ο επιχειρηματίας είναι γνωστός για την επιτυχημένη του καριέρα στη ναυτιλία ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Seajets αλλά έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του και στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κυρίως στο ράλι.

Η εμπλοκή του στο ράλι δεν αποτελεί απλώς ένα χόμπι ή μια περιστασιακή ενασχόληση αλλά ένα πάθος που τον έχει οδηγήσει σε σημαντικές διακρίσεις και επιτεύγματα.

Η ενασχόληση του με το ράλι άρχισε από νεαρή ηλικία με σκοπό να ικανοποιήσει την αγάπη του για την ταχύτητα και την αδρεναλίνη. Συμμετείχε σε τοπικούς αγώνες και με το πέρασμα του χρόνου, απέκτησε σημαντική εμπειρία και δεξιότητες με αποτέλεσμα να ξεχωρίσει στον χώρο αυτόν συμμετέχοντας σε διάφορους αγώνες και πρωταθλήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν. Η επιτυχία του στους αγώνες δεν ήταν τυχαία αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, προετοιμασίας και μιας συνεχούς προσπάθειας να ξεπερνάει τα όριά του. Ο ίδιος δε δίστασε να επενδύσει σε προηγμένη τεχνολογία και εξοπλισμό για να εξασφαλίσει ότι είχε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για επιτυχία.

Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους σταθμούς στην καριέρα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν η συμμετοχή του στο Ράλι Ακρόπολις, έναν από τους πιο απαιτητικούς και γνωστούς αγώνες ράλι στον κόσμο. Η συμμετοχή του σε αυτόν τον αγώνα, καθώς και οι καλές του επιδόσεις, ενίσχυσαν τη φήμη του ως ενός από τους κορυφαίους Έλληνες οδηγούς ράλι. Η επιτυχία του στο Ράλι Ακρόπολις δεν ήταν μόνο προσωπική νίκη, αλλά και μια σημαντική διάκριση για την ελληνική κοινότητα του ράλι.

Εκτός από τις προσωπικές του επιτυχίες, ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει επίσης συμβάλει στην προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Μέσω της εταιρείας του, Seajet, έχει χορηγήσει και στηρίξει διάφορες διοργανώσεις και εκδηλώσεις ράλι, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος στη χώρα. Η υποστήριξή του έχει δώσει τη δυνατότητα σε νέους οδηγούς να αναδείξουν το ταλέντο τους και να συμμετάσχουν σε αγώνες που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν.

Η Seajets Racing Team

Η ίδρυση της ομάδας racing team από τον Μάριο Ηλιόπουλο ήταν ένα φυσικό επακόλουθο της αγάπης του για το ράλι. Η «Seajet Racing Team» είναι γνωστή για τον επαγγελματισμό της και την αφοσίωσή της στις αξίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η ομάδα διαθέτει ένα καλά οργανωμένο και άρτια εξοπλισμένο συνεργείο, που αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς και τεχνικούς, οι οποίοι δουλεύουν ακούραστα για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή απόδοση των αγωνιστικών οχημάτων.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ως ιδρυτής και ηγέτης της ομάδας, όχι μόνο συμμετέχει ως οδηγός αλλά και επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξη και βελτίωση της ομάδας του. Υπό την καθοδήγησή του, η Seajets Racing Team έχει καταφέρει να επιτύχει σημαντικές διακρίσεις σε διάφορους αγώνες και πρωταθλήματα. Η επιτυχία της ομάδας αποδίδεται στην αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και τη στρατηγική σκέψη που χαρακτηρίζουν τον Ηλιόπουλο και την ομάδα του.

Μέσω της Seajets Racing Team, δίνει ευκαιρίες σε νέους και ταλαντούχους οδηγούς να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να εξελιχθούν στον χώρο του ράλι. Αυτή η προσπάθεια ενισχύει την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα και συμβάλλει στη δημιουργία μιας δυνατής κοινότητας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Seajets Racing Team έχει συμμετάσχει σε πολλούς γνωστούς αγώνες, όπως το Ράλι Ακρόπολις, το οποίο είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς και ιστορικούς αγώνες ράλι στον κόσμο. Η ομάδα έχει επίσης διαγωνιστεί σε διάφορους άλλους εθνικούς και διεθνείς αγώνες, επιδεικνύοντας συνεχώς υψηλές επιδόσεις και επαγγελματισμό.

Η σχέση του με τη Ραφήνα

Η οικογένεια του Μάριου Ηλιούπουλου διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια οικία στο Μάτι στην οποία διέμεναν μόνιμα οι γονείς του μέχρι τον θάνατο τους. Στη Ραφήνα και πιο συγκεκριμένα στο Κοιμητήριο της Ραφήνας, βρίσκεται το οικογενειακό μνήμα.

Πλοία της Seajets δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια από το λιμάνι της Ραφήνας.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *