16/09/2024 4:35 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βάρη: “Καθηγητής” στους εμπρησμούς ο 66χρονος που συνελήφθη για τις φωτιές

Ποιος είναι ο καθηγητής πανεπιστημίου που "τσάκωσε" η κάμερα να ανάβει πυρκαγιές


Υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά και μαρτυρίες από κατοίκους, φαίνεται πως οδήγησαν στη σύλληψη του 66χρονου καθηγητή Πανεπιστημίου, ο οποίος κατηγορείται για τις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη, πριν από περίπου έναν μήνα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr, το βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον 66χρονο να κινείται και να βάζει φωτιά έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού αλλά και καταστήματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ότι ο 66χρονος διέρχεται από σημείο, όπου αναπτύσσεται εστία σε σύντομο χρόνο. Από το υλικό της δεύτερης νύχτας ο ίδιος φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα, χωρίς τελικώς να αναπτυχθεί φωτιά. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κινείται λίγα μέτρα παραπάνω, όπου βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται, αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η πυρκαγιά έχει εδραιωθεί.

Επιπλέον, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους καταθέσεις κατοίκων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι ο άνδρας στο βίντεο φαίνεται πως είναι ο 66χρονος βάσει χαρακτηριστικών και ρούχων.

Πηγές επισημαίνουν ότι ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, γεγονός που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο του φερόμενου ως εμπρηστή.

Το σύνολο των στοιχείων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, προκειμένου να του αποδώσουν τις προβλεπόμενες κατηγορίες για καθεμία από τις παραπάνω πράξεις και να συνεχίσουν την ερευνητική και ανακριτική διαδικασία.

Σε φωτογραφικό ντοκουμέντο που μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ, διακρίνεται ο 66χρονος να απομακρύνεται από το σημείο, αφού έχει βάλει φωτιά. Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη για τις 4 πυρκαγιές στις 8 και 9 Ιουνίου, έπειτα και από σχετικό ένταλμα.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο 66χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου, που έδινε και διαλέξεις σε σχολές της Αστυνομίας από το 2008 έως το 2013. Ο ίδιος, που αρνείται την εμπλοκή του, αναμένεται να περάσει αύριο, Πέμπτη 8 Αυγούστου, την πόρτα του ανακριτή.

Το προφίλ του συλληφθέντα

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, πρόκειται για διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχο του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Είναι πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας, ενώ παραχωρούσε διαλέξεις στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Για 5 χρόνια, από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών.

Σημειώνεται πως ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια – καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *