27/04/2024 9:14 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Ντροπή σας ξεφτίλες! Αφήνετε ελεύθερο έναν βιαστή παιδιών”

Οργή στον κόσμο από την απόφαση! Ελεύθερος με αναστολή ο Λιγνάδης


Με το που βγήκε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ότι δηλαδή ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ελεύθερος με αναστολή, ξεσηκώθηκε ο κόσμος και ξέσπασε κατά της προέδρου:. «Ντροπή σας, ξεφτίλες! Αφήνετε ελεύθερο έναν βιαστή παιδιών”.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4-3, καθώς μειοψήφησαν δύο ένορκοι και μία σύνεδρος, που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στο άκουσμα της απόφασης, μέλη του ακροατηρίου ξέσπασαν κατά της προέδρου: «Ντροπή σας, ξεφτίλες! Έχετε παιδιά; αφήνετε ελεύθερο έναν βιαστή παιδιών!» φώναζαν οργισμένοι.

Στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επιβλήθηκαν όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ και εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής που μένει.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση-πρόκληση, αφού το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για για δυο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού για τις οποίες δικάστηκε και του επέβαλλε κάθειρξη 12 ετών κατά πλειοψηφία.

Να μην χορηγηθεί αναστολή ζήτησε ο εισαγγελέας

Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε να μην χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής γιατί ο Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό δύο 17χρόνων το 2015.

Πιο συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για υπόθεση βιασμού 17χρονου στην Επίδαυρο το 2015 κατά πλειοψηφία 4-3 και για το βιασμό ενός επίσης 17χρονου στο σπίτι του στο Μεταξουργείο το 2015 κατά πλειοψηφία 5-2.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο κατά πλειοψηφία 5 έναντι δύο, για τον βιασμό ενός 16χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2011. Αθώος κρίθηκε επίσης για την υπόθεση του ενήλικα άνδρα που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τέσσερις ενόρκους να τον απαλλάσσουν λόγω αμφιβολιών.

Οργή στο Twitter για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη

Σοκ και οργή στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η απόφαση του ΜΟΔ να αφήσει ελεύθερο τον Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι το Εφετείο, παρά το γεγονός ότι τον έκρινε ένοχο για βιασμούς δύο ανηλίκων!

Oι χρήστες στο Twitter κάνουν λόγο για αποτρόπαια απόφαση! Διαβάστε εδώ

Διαβάστε ακόμα: 

Βίντεο από την φωτιά στην Παλλήνη όπου βρέθηκε νεκρός ο υπάλληλος του Δήμου

Εικόνες που σοκάρουν στο Μάτι! Τον βρήκαν… αποκεφαλισμένο (βίντεο)

Στο σκαμνί κι άλλοι δύο για την δολοφονία του Δημήτρη στη Ραφήνα! Τι έγινε σήμερα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *