26/04/2024 6:26 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το γλέντησαν οι Ηπειρώτες στο Κορωπί

Μέρος των εσόδων από την λαχειοφόρο που έγινε θα διατεθεί για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου


Σε θερμό κλίμα ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου διοργάνωσε την αναβληθείσα  καλοκαιρινή του εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 09/07/22 (όπου ο καιρός είχε τα δικά του σχέδια) την Κυριακή 10/07/22 όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους περίπου 700 άτομα (είναι δεδομένο ότι το Σάββατο θα γινόντανε το αδιαχώρητο), από τα οποία ένα μεγάλο ποσοστό ήταν νέοι και νέες δίνοντας μας χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Στην έναρξη του προγράμματος το παιδικό τμήμα υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Άννας Μαρούλη παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σημαντική είναι και η απόφαση που πήρε το Δ.Σ. ανακοινώνοντας ότι μέρος των εσόδων από την λαχειοφόρο που έγινε θα διατεθεί για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου υπέρ του Κ.Υ. Κορωπίου.

Ο χορός άνοιξε με καγκελάρι (παραδοσιακός χορός Ηπείρου) και το ευχάριστο της βραδιάς είναι ότι η πίστα για 6 ώρες δεν άδειασε ούτε στιγμή καθώς η συμμετοχή νέων ήταν σημαντική και έδωσε τον τόνο και τον ρυθμό στην ορχήστρα μας που ανταπεξήλθε επάξια. Η ζυγιά αποτελούνταν από τους εξής μουσικούς:

  1. Πλαστήρας Ηλίας: Κλαρίνο, φλογέρα και τραγούδι
  2. Κωνσταντής Δημήτρης: Λαούτο και τραγούδι
  3. Αθανασιάς Βασίλης: Βιολί
  4. Ζώης Διονύσης: κρουστά
  • Σε μία μοναδική συνεργασία για πρώτη φορά η Ρίτσα Ποζιού στο τραγούδι.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κρωπίας κος Κιούσης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος  Κρωπίας κος Γρίβας Θεόδωρος, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κος Παπαευθυμίου Ιωάννης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κος Κερασιώτης Διονύσιος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ρεμπάπης Ευάγγελος, Κιούση Αθηνά και Τσόγκας Φώτιος.

Επίσης μαζί μας ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Αν. Αττικής κος Σμέρος Ιωάννης και ο Δήμαρχος Σαρωνικού κος Φιλίππου Πέτρος.

Εκπρόσωποι Συλλογικών φορέων όπως:

Πανθεσσαλική Στέγη με τον Γενικό Γραμματέα κο Λάζαρο Καραούλη, Λαογραφικός Όμιλος Πόρτο Ράφτη «ΔΗΛΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ», Σύλλογος Θρακιωτών Κορωπίου  με τον κο Σταύρο Διαμαντίδη, Σύλλογος Θεσσαλών Μεσογείων «Δευκαλίων», Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας με τον κο Καλαμίδα Νικόλαο, Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη «ΜΥΡΡΙΝΟΥΣ», Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδος με τον κο Ζήκα Ευθύμιο, Λαογραφικός Σύλλογος Μαρκοπούλου Μεσογαίας «ΡΟΔΑΚΑΣ» ,Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου και Λύκειο Ελληνίδων Παιανίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που χωρίς την δικιά τους συνδρομή δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχία της εκδήλωσης.

Τέλος ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. Γκιάτα Χρήστο, Τσιόστα Σοφία, Δωρούση Βέτα και Τσόγκα Παναγιώτη και τις οικογένειες αυτών για την προσφορά τους, διαθέτοντας τεράστιο μέρος από τον προσωπικό τους χρόνο για να ανταπεξέλθει ο σύλλογος στις ανάγκες που προκύπτουν.

Διαβάστε ακόμα: 

Βίντεο από την φωτιά στην Παλλήνη όπου βρέθηκε νεκρός ο υπάλληλος του Δήμου

Εφιάλτης έχει γίνει διαρρήκτης στο Κορωπί – Έχει ρημάξει όλα τα μαγαζιά (βίντεο)

Άγνωστες Ιστορίες από την φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *