16/09/2024 10:22 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έκοβαν δένδρο στη Ραφήνα με ακραίες καιρικές συνθήκες

Επιτρέπεται κομμάτια του κορμού του δέντρου και άδεια να υπήρχε από το δασαρχείο, όπως ισχυρίστηκαν, να μεταφερθούν;


Aναγνώστρια του anatolika24.gr μας έστειλε επιστολή και φωτογραφίες από το κλάδεμα ενός δένδρου που έγινε στην περιοχή Πανόραμα Ραφήνας με ακραίες καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε πως η ίδια περιγράφει το γεγονός και παράλληλα προβάλλει και κάποια ερωτήματα…

“Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιουλίου στις 19.30 ερχόμενη στην εξοχική μας κατοικία, στο Πανόραμα Ραφήνας, αντιληφθήκαμε ότι κάποιοι κόβουν δέντρο στο τέρμα της Πλάτωνος.

Επιτόπου πήγα προς το μέρος τους, ήταν 2 άτομα 1 άντρας και 1 γυναίκα , όπου ρώτησα το αυτονόητο, με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες τα 8 μποφόρ, έκανε χρήση μηχανήματος για να κόψει ένα τεράστιο δέντρο.

Μου απάντησαν ότι έχουν άδεια από το δασαρχείο και ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός, που και αυτό πρέπει να εξεταστεί, αλλά τους εξήγησα ότι αυτό μου είναι αδιάφορο όταν επικρατούν τέτοιες συνθήκες που κινδυνεύουμε να γίνουμε ένα δεύτερο Μάτι. Συνέχισαν τις εργασίες κανονικά αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις μου και των γειτόνων.

Στις 20.00 ενημέρωσα την άμεσο δράση για το γεγονός. Στις 20.15 περίπου ο άντρας φόρτωσε στο αυτοκίνητο του κομμάτια του κορμού και αναχώρησε με το αυτοκίνητο ενώ η κυρία που ήταν μαζί του από την πάνω πλευρά του δάσους μετέβει στην οικία της.

Ο σύζυγος μου την αναζήτησε και της ζήτησε το λόγο που άφησε τα κλαδιά μέσα στην μέση με κίνδυνο πυρκαγιάς και του είπε ότι θα συνεχίσουν αύριο (Παρασκευή), πράγμα που δεν έγινε λόγω των χθεσινών γεγονότων. Η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε στο σημείο όταν είχαν αποχωρήσει τα 2 άτομα αλλά το γεγονός έχει καταγραφεί.

Επίσης ενημέρωσα και το πυροφυλάκειο που βρίσκεται στο Λύκειο της Ραφήνας για το γεγονός και την Παρασκευή 15/7 το πρωί το Δήμο Ραφήνας.

Εύλογα τα ερωτήματα που εγείρονται:

–Γιατί η κοπή έγινε ημέρα που οι καιρικές συνθήκες ήταν ακατάλληλες ?

-Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιωτικός ή καταπατημένο δάσος?

-Επιτρέπεται κομμάτια του κορμού του δέντρου και άδεια να υπήρχε από το δασαρχείο, όπως ισχυρίστηκαν, να μεταφερθούν?

Οι φωτογραφίες καταγράφουν το γεγονός, όμως υπάρχουν και βίντεο όπου απεικονίζονται τα πρόσωπα όμως για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να αποσταλούν, αλλά θα είναι στην διάθεσή των αρμόδιων φορέων.

Θα ήθελα να γίνει μια απλή αναφορά στο site του γεγονότος, μπορείτε να δημοσιοποιήσετε και τις φωτογραφίες, τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σας”.

Διαβάστε ακόμη:

Η σπάνια δημόσια εμφάνιση του ζεύγους Καραμανλή-Παζαϊτη με τα παιδιά

Τα Σπάτα μιας άλλης εποχής (βίντεο)

“Δύο ολόκληρες ώρες για να πας από το Κορωπί στο Πόρτο Ράφτη”!!!

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *