19/09/2024 4:11 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Ραφήνα ανακάλυψαν το airbnb από τα παλιά χρόνια

Οικογένειες λίγων η πολλών ατόμων κατέφθαναν με φορτηγά και όλη την οικοσκευή


Όσοι νομίζετε ότι το airbnb είναι σημερινή ανακάλυψη κάνετε μέγα λάθος! Ναι καλά διαβάσατε… Στη Ραφήνα χρησιμοποιούσαν το airbnb από τα παλιά τα χρόνια. Γατάκια… Χαχαχα

Για τους Ραφηνιώτες ήταν μια πραγματικότητα από πολύ παλιά, αφού όπως γράφει η Σωσώ Λέου το καλοκαιρινό ξεσπίτωμα έμενε αξέχαστο, και τούμπαλιν το φθινόπωρο όπου προκειμένου να νοικιαστεί το κυρίως σπίτι, που ήταν συνήθως αυτό του συνοικισμού, στους παραθεριστές!

Οικογένειες λίγων η πολλών ατόμων κατέφθαναν με φορτηγά και όλη την οικοσκευή, συμπληρωματική αυτής που αφήναμε στο σπίτι αφού δεν χώραγε όλη στο καλοκαιρινό μας κατάλυμα, το οποίο ήταν ένα ή περισσότερα δωμάτια φτιαγμένα κάπως πρόχειρα στο ίδιο οικόπεδο, με τα απολύτως απαραίτητα για να περάσει η οικογένεια και να βγει το καλοκαίρι μιας και το ποσό του ενοικίου αποτελούσε σημαντική ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Ποιος λογάριαζε όμως την ταλαιπωρία! Για τα παιδιά η άφιξη των παραθεριστών ήταν πανηγύρι. Γινόμασταν μεγάλες παρέες για μπάνιο και ολοήμερα παιχνίδια στις καταπράσινες αυλές. Οι περισσότεροι έρχονταν κάθε χρόνο στα ίδια σπίτια.

Έτσι μέσω του… airbnb, αναπτύχθηκαν φιλίες χρόνων που ίσως κρατάνε ακόμα και σήμερα. Πάρα πολλοί από όσους τα χρόνια εκείνα γνώρισαν και αγάπησαν τη Ραφήνα σαν τόπο παραθερισμού αποτελούν σήμερα κομμάτι του μόνιμου πληθυσμού της, αφού επένδυσαν στην απόκτηση δεύτερης κατοικίας που έγινε πλέον πρώτη.

Στη μνήμη μένουν ακόμα πολλά από τα όμορφα εκείνα καλοκαίρια.

Διαβάστε ακόμη:

Σπάτα: Πού είναι το χωριό “Διαφάνι” που έγιναν τα γυρίσματα στις Άγριες Μέλισσες;

Προσοχή!!! Σ αυτές τις παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι σε Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Λαύριο

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ επένδυση στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη – Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *