29/03/2024 4:10 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα εκλογικά σενάρια στα 3Β! Ο Mister 72%, οι εκπλήξεις και τα ερωτηματικά

Είναι to ακλόνητο φαβορί ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος;


432 ημέρες πριν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών και τα σενάρια έχουν αρχίσει να διαρρέουν στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Όποιος νομίζει ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές αργούν πολύ (14 μήνες), είναι γελασμένος. Οι ζυμώσεις και οι επαφές γίνονται τώρα. Πάντως για την ώρα υπάρχει ο Mister 72%, κι από κει και πέρα σίγουρα θα υπάρξουν ερωτηματικά και εκπλήξεις.

Οι εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, σύμφωνα με το notiareport.gr έχουν αδιαφιλονίκητο φαβορί. Από τη στιγμή που ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο, η αλήθεια είναι πως και οι εκλογές του επόμενου έτους αρχίζουν με τον Δήμαρχο να έχει το μεγάλο προβάδισμα, έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 το ποσοστό που έλαβε ήταν 72%.

Είναι ένα ποσοστό που τρομάζει έναν επίδοξο αντίπαλο. Όμως πέρα απ’ αυτό, το συνεχές έργο που παράγεται σε Βάρη Βούλα και Βουλιαγμένη είναι ο βασικός παράγοντας για τον οποίο η σημερινή διοίκηση τυγχάνει ευρείας εμπιστοσύνης των δημοτών. Επίσης, η παράταξη του Δημάρχου «Πόλη για να ζεις» δείχνει συμπαγής γεγονός που αποδείχθηκε και μετά την αποχώρηση τοπικού συμβούλου τον περασμένο Ιανουάριο καθώς η προσπάθειά του να δημιουργήσει ρήγμα στην παράταξη έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η διεύρυνση της παράταξης θεωρείται ως δεδομένη με τις προσθήκες των νέων προσώπων να ανακοινώνονται μετά το καλοκαίρι. Αν συνυπολογίσουμε και τα αποτελέσματα των δύο δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 από διαφορετικές εταιρείες, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι το απόλυτο φαβορί.

Εξελίξεις υπάρχουν και στις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Με τα σημερινά δεδομένα, δύο είναι οι σίγουροι συνδυασμοί που θα κατέβουν στην εκλογική μάχη αλλά ίσως υπάρχουν αλλαγές στους επικεφαλής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα κατέλθει στις εκλογές αλλά δεν είναι δεδομένο ότι ο σημερινός επικεφαλής της θα είναι υποψήφιος. Ο Κώστας Πασακυριάκος δεν έχει αποφασίσει ακόμα, ωστόσο έχει βρεθεί ο διάδοχος στην περίπτωση που αποχωρήσει.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών η οποία θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στις δημοτικές εκλογές αλλά ίσως με διαφορετικό επικεφαλής, καθώς αρκετά μέλη της παράταξης εμφανίζονται δυσαρεστημένα με τον Θάνο Ματόπουλο.

Όσον αφορά το Κύμα Ενωμένων Πολιτών φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να κατέβει στις εκλογές. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Δαβάκης σκέφτεται την αποχώρηση από την τοπική πολιτική σκηνή και να δοκιμάσει την τύχη του στην Περιφέρεια ως υποψήφιος σύμβουλος.

Τίτλοι τέλους θα μπουν στις παρατάξεις Δίπλα Σας και Νέα Πόλη Μια Πόλη με τους επικεφαλής τους Μαρία Σίνα και Μανώλη Δασκαλάκη αντίστοιχα να συμμετέχουν στις εκλογές αλλά ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Τέλος, ο νέος συνδυασμός «Μπλε αλλαγή» που ανακοινώθηκε πριν λίγες εβδομάδες είναι πολύ νωρίς να γράψουμε ότι θα λάβει μέρος στις εκλογές του Οκτωβρίου. Θα πρέπει να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο και να μπορέσει να προσελκύσει τουλάχιστον 62 άτομα προκειμένου να δημιουργήσει ψηφοδέλτιο και να πάρει την τελική έγκριση από το Πρωτοδικείο. Θυμίζω, κατά το παρελθόν, αρκετοί υποψήφιοι ανακοίνωναν ότι θα κατέβουν στις εκλογές αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να σχηματίσουν ψηφοδέλτιο και αποσύρονταν.

Αυτά είναι τα εκλογικά σενάρια κι έπονται εξελίξεις…

Διαβάστε ακόμη:

Προσοχή σας μαδάνε! Το… κόλπο με τα πιτσιρίκια που κλέβουν ανυποψίαστους οδηγούς – Που στήνουν παγίδες

Μεταμεσονύχτιος συναγερμός στη Νέα Μάκρη! Φόβος για…

Η ιστορία του Θάνου από τη Νέα Μάκρη που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο (βίντεο)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *