25/04/2024 8:55 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βρήκαν νεκρή μια τεράστια χελώνα στα νερά της Βραυρώνας

Την ξέβρασε το κύμα και την έβγαλε στην παραλία...


Κάτοικος της περιοχής στην Βραυρώνα αντίκρισε μια νεκρή χελώνα σήμερα το πρωί. Ήταν έξω από τα νερά αφού την είχε ξεβγάλει το κύμα που έχει αυτές τις μέρες η θάλασσα.

Κανείς δεν γνωρίζει από που ήρθε και βρέθηκε την παραλία της Βραυρώνας απέναντι από την Ταβέρνα “Η χήρα”, όπως ενημέρωσε ο κάτοικος της περιοχής. Το λυπηρό είναι πως το είδος της θαλάσσιας χελώνας μειώνεται δραματικά.

Όσον αφορά τα μέρη μας δεν είναι ασύνηθες αυτό το φαινόμενο αφού κι άλλες φορές έχουμε αντικρίσει νεκρές χελώνες, είτε στην Αρτέμιδα, είτε στη Ραφήνα, ή στη Νέα Μάκρη.

Αυτά τα ξέρατε;

Οι θαλάσσιες χελώνες είναι χελώνες της υπεροικογένειας των Χελωνιοειδών. Απαντώνται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου εκτός του Αρκτικού Ωκεανού.

Τα είδη αυτά είναι όλα ευάλωτα ή απειλούμενα. Είναι τοπικά υπό προστασία και αποκατάσταση, αλλά η ρύπανση, η λαθροθηρία και η τυχαία εμπλοκή τους σε αλιευτικά εργαλεία παραμένουν ανησυχητικές αιτίες μείωσης του πληθυσμού τους που έχει ήδη ελαττωθεί.

Μπορούν να κολυμπούν γρήγορα και πολλά είδη είναι ικανά να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 35 χλμ/ώρα· σε αντίθεση με τις χελώνες του γλυκού νερού, προχωρούν με ταυτόχρονη κίνηση των μπροστινών ποδιών.

Είναι γνωστό ότι κάποιες χελώνες μπορούν να μπορούν να ζήσουν και πάνω από 150 χρόνια. Το μεγαλύτερο ρεκόρ κατάδυσης είναι 6 ώρες και το έκανε μία πράσινη θαλασσοχελώνα.

Διαβάστε ακόμη:

Καταγγελία για περίεργες “συνδιαλλαγές”! Πετάνε πάνω από τη Ραφήνα και όχι από την Αρτέμιδα

Αγνοείται! Τελευταία φορά τον είδαν στο Πόρτο Ράφτη – Βοηθήστε να βρεθεί

Δώστε την προσοχή σας! Διαρρήκτες κόβουν βόλτες στις γειτονιές και “χτυπάνε” σπίτια και μαγαζιά

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *