26/04/2024 10:32 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κερατέα, μια πόλη σε… εγκατάλειψη (φωτό)

Για όλα αυτά που βλέπουμε, η δημοτική αρχή της Λαυρεωτικής τι έχει να πει;


Λακκούβες σε κεντρικά σημεία της πόλης, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από δω κι από κει, πλατείας με επικίνδυνα χαλάσματα… Η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Κερατέα είναι μιας πόλης σε… εγκατάλειψη!

Αυτές οι λακκούβες (φωτό) βρίσκονται σε κεντρικό σημείο στη Κερατέα στην οδός Ανδρούτσου, οι πολίτες εκφράζουν στο την αγανάκτηση τους. Σε αυτόν το δρόμο έχουν υποστεί τα πάνδεινα, και ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Αν η τοπική αυτοδιοίκηση δε μπορεί να βρει έναν τρόπο ποιοτικού ελέγχου της πιο βασικής αστικής υποδομής του οδικού δικτύου, τότε πως είναι δυνατόν να πείσει ότι μπορεί να αναπτύξει και ελέγξει τις περισσότερο πολύπλοκες δομές μια σύγχρονης αστικής κοινωνίας;

Πλατεία με επικίνδυνα χαλάσματα

Αυτά τα ακατοίκητα κτήρια βρίσκονται στη Κερατέα στη άνω πλατεία, και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν, φοβούμεθα επειδή παίζουν μικρά παιδιά εκεί μην έχουμε και κανένα ατύχημα. Οι προηγούμενοι που διατέλεσαν δημαρχιακό θώκο ουδείς ασχολήθηκε να αξιοποίηση αυτή την πλατεία που είναι και η πιο συγκροτημένη αγορά. Ήταν όλοι τους ανεπαρκής .

Στην ανάγκη αύξησης του πράσινου μέσα στην πόλη, η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να δώσει έμφαση και να εξασφαλίσει υποδομές, πρόσωπα και πόρους γιατί το αστικό πράσινο αποτελεί ένα βασικό παράγοντα βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη, προσφέροντας στους πολίτες προστασία από τη ρύπανση του περιβάλλοντος, οξυγόνο, αναψυχή, αισθητική απόλαυση και υγιεινότερες συνθήκες διαβίωσης.

Νεκροταφείο εγκαταλελειμμένων Ι.Χ

 

Πότε επιτέλους θα τα μαζέψετε! Η Λαυρεωτική έχει γίνει νεκροταφείο εγκαταλειμμένων αυτοκίνητων. Το Τropaio-news.gr έχει εντοπίσει πάνω από 50 οχήματα. Μόνιμη έχει γίνει πλέον η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους των συνοικιών της Λαυρεωτικής. Δυστυχώς καμία προσπάθεια δεν έχει γίνει για την απομάκρυνση των οχημάτων, που αποτελούν εστία μόλυνσης και καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης, το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα έντονο.

 

Στη δημοτική Αρχή αποδίδουμε τους χαμηλούς ρυθμούς απομάκρυνσης, στη γραφειοκρατία και την ανευθυνότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως η σημαντικότερη αιτία του φαινομένου είναι η κρίση των τελευταίων χρόνων. Οι ιδιοκτήτες είτε αδυνατούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, είτε η επισκευή τους, σε περίπτωση ζημιάς, είναι εξαντλητική. Με αποτέλεσμα να τα εγκαταλείπουν στους δρόμους όπου δημιουργούν παράλληλα μια σημαντική εστία μόλυνσης.

Για όλα αυτά που βλέπουμε, η δημοτική αρχή της Λαυρεωτικής τι έχει να πει!

Διαβάστε ακόμη:

Άχ Ραφήνα! Πόσο άλλαξες από τότε που η πλατεία ήταν δρόμος – Δες αυτό το βίντεο ντοκουμέντο

Τραγικό! Ο αγνοούμενος βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό στο Πόρτο Ράφτη – Τι συνέβη…

Πόρτο Ράφτη: Μέχρι να κατέβει από το αμάξι να ψωνίσει, πήγαν να της αρπάξουν την τσάντα

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *