20/04/2024 4:52 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Σωτήρης Μουστάκας στη Ραφήνα! Τι γύρευε “Ο Δυναστείας” στο λιμάνι; (βίντεο)

Στα πλάνα βλέπουμε το χώρισμα του λιμανιού από την πλαζ, η οποία τότε ήταν γεμάτη λουόμενους


Ο πολύ αγαπητός κωμικός και με μεγάλη καριέρα ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας βρέθηκε στη Ραφήνα και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Ραφήνας τη δεκαετία του ΄80! Ο λόγος; Τα γυρίσματα της ταινίας “Ο Δυναστείας” όπου πρωταγωνιστούσε με μια σειρά από άλλους γνωστούς ηθοποιούς. Και σε αυτή την ταινία έχετε την ευκαιρία να δείτε τη Ραφήνα την δεκαετία των 80’s!

Η Ραφήνα ως γνωστόν έχει γίνει τόπος γυρισμάτων για διάφορες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, οι οποίες μάλιστα σημειώνουν και υψηλές ακροαματικότητες. Όμως και στο παρελθόν ο τόπος μας είχε την τιμητική του, αφού το λιμάνι της Ραφήνας συχνά πυκνά γινόταν το ιδανικό πλατό για να γυριστεί μία σειρά ή μία ταινία.

Αυτό συνέβη και το, μακρινό για κάποιους, πολύ κοντινό για κάποιους άλλους, 1985 όπου η ταινία «ο Δυναστείας», με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα, μας μεταφέρει για λίγο στο λιμάνι της Ραφήνας εκείνης της εποχής.

Στα πλάνα της ταινίας, βλέπουμε το χώρισμα του λιμανιού από την πλαζ, η οποία τότε ήταν γεμάτη λουόμενους.

Μέσα στο παλιό λιμάνι, εμφανίζονται το «Κάρυστος», το «Κάρυστος 2» που εξυπηρέτησε μόλις δύο χρόνια τη γραμμή του Μαρμαρίου, αλλά και το «Μαρμάρι». Για όσους, νεότερους, δεν γνωρίζουν, τα πλοία εκείνη την εποχή έπιαναν στο παλιό τμήμα του λιμανιού που σήμερα εξυπηρετεί τα καΐκια και τα σκάφη.

Για τις ανάγκες της ταινίας είχε στηθεί ένα νυφοπάζαρο, με τα κορίτσια να περνούν πάνω κάτω για να τα δουν οι επίδοξοι γαμπροί.

 

Για την ιστορία (η υπόθεση): Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του.

Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του. Δύο αγόρια κι ένα κορίτσι ισχυρίζονται ότι είναι νόθα παιδιά του κι εκείνος νομίζει ότι έχει αποκτήσει τη δυναστεία του. Κάποτε όμως παρουσιάζεται ο Οδυσσέας, φυσικός γιος δικός του και της Ασπασίας, κόρης του καπετάνιου του πλοίου με το οποίο εκείνος πήγε στο Ντακάρ.

Σκηνοθεσία: Ευστρατιάδης Όμηρος

Παίζουν ακόμη: Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου

  • Αν θέλετε να δείτε τις σκηνές που γυρίστηκαν στη Ραφήνα (στο 23.30) ή να δείτε ολόκληρη την ταινία πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμη:

Ραφήνα: Διαρρήκτες “χτύπησαν” τρία σπίτια στην ίδια πολυκατοικία

Mεγάλη προσοχή στην Αρτέμιδα, έχει τσούχτρες στη θάλασσα

Πιλότος Πολεμικής Αεροπορίας ξεκαθαρίζει: Η Ραφήνα και η Αρτέμιδα πρέπει να μάθουν ότι…

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *