27/04/2024 2:19 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τι σου βρήκα! Κερατέα 1967: H Μονή Πευκοβουνογιατρίσσης σε έγχρωμο βουβό φιλμ!!!

Η κάμερα μας δείχνει την εκκλησία και το καταπράσινο τοπίο ενώ στην συνέχεια μ’ ένα πανοραμικό πλάνο βλέπουμε όλη την Παραλία Κακής Θάλασσας


Κερατέα πριν 55 χρόνια! Έγχρωμο βουβό φιλμ της εποχής εκείνης (1967) με πλάνα του οικισμού Κακή Θάλασσα και συγκεκριμένα της Μονής Πευκοβουνογιατρίσσης.

Το φιλμ ανοίγει με μια παρέα να στέκεται δίπλα από ένα παρκαρισμένο λευκό αυτοκίνητο και πίσω της να ξεχωρίζει η Μονή. Η κάμερα μας δείχνει την εκκλησία και το καταπράσινο τοπίο ενώ στην συνέχεια μ’ ένα πανοραμικό πλάνο βλέπουμε όλη την Παραλία Κακής Θάλασσας και τη γύρω περιοχή. Ένα δεύτερο λευκό αυτοκίνητο πλησιάζει και οι επιβάτες ετοιμάζονται για την επίσκεψη στη Μονή.

Η εικόνα αλλάζει και βλέπουμε ένα ζευγάρι να περπατάει. Ο κινηματογραφιστής μας δίνει ένα γενικό πλάνο της περιοχής από απόσταση και μπορούμε να ξεχωρίσουμε το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στο βάθος ενώ ακολουθεί την πορεία του λευκού αυτοκινήτου μέχρι που εκείνο φτάνει στον προορισμό του. Οι επιβάτες κατεβαίνουν και επισκέπτονται την Μονή.

Το φιλμ κλείνει με τον προαύλιο χώρο της Μονής και κόσμο να υπάρχει σε αυτήν καθώς και την εκκλησία Εισοδίων Θεοτόκου, Παναγίας.

Aylon Film Archives

Διαβάστε ακόμη:

Σπάτα – συμμορία: Έτσι είχε κατακλέψει τον κόσμο στο Ελ. Βενιζέλος (βίντεο)

Ο Σωτήρης Μουστάκας στη Ραφήνα! Τι γύρευε “Ο Δυναστείας” στο λιμάνι; (βίντεο)

Η Νέα Μάκρη την εποχή της… αθωότητας (70’s)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *