28/03/2024 12:45 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σαν πας προς Σούνιο, ρίξε μια βουτιά σ αυτές τις υπέροχες παραλίες (φωτό)

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN


Παραλίες υπέροχες, παραλίες μοναδικές. Το καλοκαίρι όλοι ψάχνουμε να κάνουμε μια βουτιά κάπου που να μας αρέσει πολύ, να είναι του γούστου μας. Η Ανατολική Αττική διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα. Ακολουθήσαμε μία διαδρομή προς το Σούνιο και φωτογραφίσαμε τις best of…

Μια βόλτα προς το Σούνιο μπορεί να συνδυαστεί με υπέροχες βουτιές σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής και των Νοτίων Προαστίων. Οργανωμένες και ανοργάνωτες, τις συγκεντρώσαμε σε αυτή τη λίστα όπως ακριβώς την παρουσιάζει το nou-pou.gr.

Από την Αγία Μαρίνα μέχρι τα Λεγραινά, υπάρχουν πανέμορφες παραλίες -οργανωμένες και μη- που αποδεικνύουν πως η Αττική και τα Νότια Προάστια έχουν πολύ όμορφα σημεία για μπάνιο. Με τελικό προορισμό τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, σου προτείνουμε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες που θα συναντήσεις στη διαδρομή σου.

Οργανωμένες Παραλίες

  • Mojito Bay (36 χλμ από το Σούνιο)

Η πρώτη παραλία της λίστας που βρίσκεται πιο κοντά στη διαδρομή σου, διασχίζοντας την παραλιακή από τη Βάρκιζα προς Σούνιο, είναι το Mojito Bay. Η συγκεκριμένη παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει τα πάντα για την παραμονή σου εκεί.

Θα αρχίσεις να ενθουσιάζεσαι όσο περνάς από τις Τρύπες του Καραμανλή, γιατί στο δεξί σου χέρι βλέπεις τα πεντακάθαρα νερά της. Στο πρώτο φανάρι που θα συναντήσεις, θα στρίψεις δεξιά και θα δεις χώρο για να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου.

Η αμμώδης παραλία είναι ιδανική για οικογένειες καθώς διατίθενται ξαπλώστρες, beach bar για φαγητό, καφέ και αναψυκτικά, ενώ υπάρχει και ναυαγοσώστης. Εδώ μπορείς σίγουρα να φέρεις το στρώμα σου, τα φουσκωτά, ρακέτες, μπάλες για volley ή κανό καθώς το άνοιγμα είναι μεγάλο και η άμμος βοηθάει πολύ για όλα τα παιχνίδια στη θάλασσα.

Από το κέντρο της Αθήνας απέχει 27 χιλιόμετρα και περίπου 45 λεπτά (χωρίς πολλή κίνηση), ενώ από τη Γλυφάδα 14 χιλιόμετρα και 20 λεπτά.

  • Μαύρο Λιθάρι (23 χλμ από το Σούνιο)

Η δεύτερη οργανωμένη παραλία της λίστας είναι το Μαύρο Λιθάρι στην Σαρωνίδα. Η συγκεκριμένη παραλία έχει πολύ μεγάλο χώρο για πάρκινγκ, τρία beach bars, θαλάσσια σπορ και ωραία μουσική, ιδανική για νέους.

Στη συγκεκριμένη παραλία υπάρχουν μικρά πετραδάκια και άμμος ενώ στον βυθό θα δεις αρκετά φύκια. Τα κρυστάλλινα νερά της θα σε συνεπάρουν ενώ όσοι αγαπούν την εξερεύνηση του βυθού μπορούν να συναντήσουν πολλά ψαράκια στις μικρές σπηλιές που υπάρχουν στα αριστερά της παραλίας.

Από το κέντρο της Αθήνας απέχει 39 χιλιόμετρα και μία περίπου ώρα, ενώ από τη Γλυφάδα απέχει 27 χιλιόμετρα και 35 λεπτά.

Ανοργάνωτες Παραλίες

  • Αλθέα (35 χλμ απο το Σούνιο)

Η παραλία που σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι στην Αττική είναι η Αλθέα στην Αγία Μαρίνα. Το κρυμμένο αυτό διαμάντι, που κρατάει την αγνή παρθένα μορφή του χωρίς ξαπλώστρες και άλλα “περιττά”, έχει υπέροχα τιρκουάζ νερά και πολλά σημεία για να στήσεις τη δική σου ομπρέλα.

Η Αλθέα είναι βέβαια γεμάτη καθημερινά με κόσμο, κυρίως νέους, οι οποίοι την επιλέγουν για να ζήσουν στιγμές χαλάρωσης, να κάνουν ηλιοθεραπεία και βουτιές είτε από τους όμορφους κολπίσκους είτε περνώντας απέναντι στη βραχονησίδα. Εκεί θα παρατηρήσεις και το φυσικό φαινόμενο της παλίρροιας με την πλημμυρίδα και την άμπωτη, καθώς τη μια φορά η πρόσβαση στο νησάκι θα είναι εύκολη την άλλη ίσως πιο δύσκολη.

Η Αλθέα πάντως θα σε ανταμείψει, καθώς τα νερά της είναι υπέροχα. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις εκτός από τον καυτό ήλιο, είναι το παρκάρισμα. Στο σημείο χωράνε λίγα αυτοκίνητα και ο δρόμος είναι πολύ κακός καθώς υπάρχουν χιλιάδες λακούβες. Γι’ αυτό ίσως είναι καλύτερο να παρκάρεις σε δρόμους του οικισμού.

Η Αλθέα απέχει από το κέντρο της Αθήνας 28 χιλιόμετρα και, ανάλογα με την κίνηση, 50 περίπου λεπτά, ενώ από τη Γλυφάδα απέχει 15 χιλιόμετρα και 23 λεπτά.

  • Κολπίσκος Θυμαρίου (15 χλμ από το Σούνιο)

Η παραλία που θυμίζει κόλπο σε νησί του Αιγαίου και σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα, λόγω της ηρεμίας που προσφέρει, είναι ο κολπίσκος Θυμαρίου στην Παλαιά Φωκαία. Δεν μιλάμε φυσικά για την ομώνυμη παραλία με το γνωστό beach bar, αλλά για έναν απομονωμένο κόλπο με υπέροχα νερά λίγο πιο κάτω.

Η παραλία είναι πολύ μικρή και δεν μαζεύει συνήθως πολύ κόσμο. Είναι λίγο δύσβατη σχετικά με τις υπόλοιπες, καθώς χρειάζεται να περπατήσεις έναν χαλικόδρομο, αλλά αξίζει τον κόπο για όσους θέλουν να βρουν την ησυχία τους και να κάνουν ηλιοθεραπεία.

Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα ενώ δεν πιάνει σχεδόν ποτέ κύμα. Στην συγκεκριμένη παραλία θέλεις σίγουρα μαζί σου αντιηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο και κάποια σνακ και, φυσικά, νερό.

Από την Αθήνα απέχει μία ώρα και 48 χιλιόμετρα, ενώ από τη Γλυφάδα 45 λεπτά και 35 χιλιόμετρα.

  • ΚΑΠΕ (7 χλμ από το Σούνιο)

Η τελευταία και σίγουρα η πιο όμορφη παραλία της Αττικής είναι το ΚΑΠΕ στα Λεγραινά. Μαζί με το Κάτω Σούνιο είναι οι νοτιότεροι οικισμοί του ηπειρωτικού τμήματος του νομού Αττικής αλλά τα 60 χιλιόμετρα περίπου που θα κάνεις από το κέντρο της Αθήνας (ή τα 45 χιλιόμετρα από τη Γλυφάδα) δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα αντικρίσεις όταν φτάσεις.

Στον δρόμο για την παραλία θα περάσεις από τον οικισμό Χάρακας και εκεί που αλλάζει ο Δήμος Αναβύσσου σε Λαυρίου, θα στρίψεις δεξιά στην ταμπέλα που λέει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Το ΚΑΠΕ είναι αρκτικόλεξο του «Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Εκεί θα βρεις μια όμορφη καντίνα με μπαλκονάκι και θέα στη θάλασσα για να φας και να πιεις ό,τι θες. Μετά υπάρχουν περίπου 100 σκαλάκια που πρέπει να κατέβεις για να φτάσεις στον παραδεισένιο προορισμό.

Η παραλία έχει καταγάλανα νερά που θυμίζουν Ικαρία και ο κόσμος τη μαθαίνει ολοένα και περισσότερο. Τα Σαββατοκύριακα επικρατεί πολυκοσμία ενώ τις καθημερινές είναι καλύτερα τα πράγματα. Όποτε και να επιλέξεις πάντως, φρόντισε να κάτσεις ώρες για να απολαύσεις την καλύτερη βουτιά του καλοκαιριού σου, στα Νότια Προάστια (πού αλλού;)!

Όπως είπαμε, το ΚΑΠΕ απέχει 60 περίπου χιλιόμετρα -1 ώρα και 10 λεπτά- από το κέντρο της Αθήνας ή 45 χιλιόμετρα και 55 λεπτά από τη Γλυφάδα). Από εκεί, ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου απέχει άλλα δέκα λεπτά!

Κείμενο: Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κουτλιάνης

Διαβάστε ακόμη:

“Ο Προαστιακός θα φθάνει Πικέρμι και Ραφήνα ως μετρό στα τελευταία 3,6χλμ”

Αυτή είναι η γυναίκα που “έσβησε” στην παραλία της Αρτέμιδας!

Σπείρα “βούταγε” αυτοκίνητα και τα έριχνε στην αγορά! Στα Σπάτα το “στρατηγείο” τους

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *