26/04/2024 5:57 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“Ο Προαστιακός θα φθάνει Πικέρμι και Ραφήνα ως μετρό στα τελευταία 3,6χλμ”

Η απόσταση Ραφήνα-Αθήνα θα καλύπτεται σε περίπου 45 λεπτά. Το κόστος αυτής της επένδυσης έχει εκτιμηθεί σε 300 εκατ. ευρώ.


Διευκρινίσεις για όσους δεν κατάλαβαν που και πως θα έρθει ο Προαστιακός στο Πικέρμι και στη Ραφήνα έδωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς σε ανάρτησή του στο fb λέγοντας: “Ραφήνα και Πικέρμι θα εξυπηρετούνται από τον προαστιακό που θα φτάσει στο λιμάνι της Ραφήνας ως metro στα τελευταία 3,6 χλμ.”.

Να θυμίσουμε ότι η επέκταση του Προαστιακού προς το λιμάνι της Ραφήνας συζητείται εδώ και χρόνια. Η σκέψη είναι να φτάσει μέχρι το Λιμάνι της Ραφήνας ως επέκταση από το Αεροδρόμιο και η απόσταση είναι περίπου 7χλμ.

Θα εξυπηρετεί το Πικέρμι και τη Ραφήνα και υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα του λιμανιού. Η απόσταση Ραφήνα-Αθήνα θα καλύπτεται σε περίπου 45 λεπτά. Το κόστος αυτής της επένδυσης έχει εκτιμηθεί σε 300 εκατ. ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου είναι σε εξέλιξη από την ΕΡΓΟΣΕ.

Eπίσης η επέκταση από Κορωπί προς Λαύριο θα περιλαμβάνει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς (Μαρκόπουλο και Λιμάνι Λαυρίου) και πέντε σιδηροδρομικές στάσεις (Καλύβια, Κερατέα, Δασκαλειό, Θορικός, Κυπριανός). Η απόσταση Αθήνα-Λαύριο θα διεξάγεται σε 55 λεπτά και Κορωπί-Λαύριο σε 28 λεπτά με την ολοκλήρωση της επέκτασης. Το κόστος έχει υπολογιστεί σε 380 εκατ. ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου είναι σε εξέλιξη από την ΕΡΓΟΣΕ.

Όλα αυτά τα έργα που αφορούν στην νέα γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, την επέκταση της γραμμής 2 προς Ίλιον, την οδική ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος, την επέκταση της Λ. Κύμης, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την επέκταση του Προαστιακού σε Ραφήνα και Λαύριο, την επέκταση του Προαστιακού σε Ελευσίνα-Μέγαρα, την επέκταση της γραμμής 3 στο Δημοτικό Θέατρο και την αστική σήραγγα Ηλιούπολης, έρχονται να προστεθούν στο σημερινό δίκτυο μεταφορών της πρωτεύουσας της χώρας.

Πρόκειται για συγκοινωνιακά έργα κόστους άνω των 4 δισ. ευρώ που φιλόδοξο στόχο έχουν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Διαβάστε ακόμη:

Σπάτα – συμμορία: Έτσι είχε κατακλέψει τον κόσμο στο Ελ. Βενιζέλος (βίντεο)

Αυτή είναι η γυναίκα που “έσβησε” στην παραλία της Αρτέμιδας!

Η Νέα Μάκρη την εποχή της… αθωότητας (70’s)

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

2 σκέψεις για το ““Ο Προαστιακός θα φθάνει Πικέρμι και Ραφήνα ως μετρό στα τελευταία 3,6χλμ””

    1. Εδώ δεν έχουμε ένα τοπικό λεωφορείο να συνδέσει την Αρτέμιδα με την Ραφήνα, τόσα παιδιά πάνε φροντιστήρια κ δραστηριότητες εκεί και αν δεν έχεις αμάξι την πάτησες…. Όσο για το ΚΤΕΛ…άστο καλύτερα, θες περισσότερα χρήματα από όσα βγάζεις για να το παίρνεις καθημερινά…. Σιγά μην έφερναν και το ΜΕΤΡΟ…..πιστέψαμε στα αλήθεια
      ότι είχαμε ελπίδες?

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *