24/04/2024 1:13 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γέρακας – θρήνος: “Καλό ταξίδι Χριστόφορε αγόρι μας”! Ήταν 21 χρονών

Αφού πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα και δεν φάνηκε, ο πατέρας του άρχισε να ανησυχεί κοιτώντας μέσα στο νερό όμως αδυνατούσε να τον βρει


Θρήνος στον Γέρακα. Ένα από τα καλύτερα παιδιά έφυγε πρόωρα και απροσδόκητα από τη ζωή στα 21 του μόνο χρόνια. Το “δελφίνι” του Νηρέα Γέρακα ταξίδεψε στον παράδεισο, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη σε όλη την αθλητική οικογένεια και όχι μόνο. Ήταν μόλις 21 χρονών.

Ο Χριστόφορος Σταθόπουλος ήταν κολυμβητής του Νηρέα Γέρακα, εκεί που βρίσκεται και ο αδελφός του, ο Νικήτας που είναι σήμερα 19 ετών και συγκαταλέγεται στην αγωνιστική ομάδα του συλλόγου!

Θρήνος και βαρύ πένθος επικρατεί και στην οικογένεια του Νηρέα. Ο Χριστόφορος ήταν επί σειρά ετών κολυμβητής κάτω από τις προπονητικές οδηγίες του Γιάννη Βελέντζα και του Παναγιώτη Αδαμίδη.

Σύμφωνα με το pisina.net ο Χριστόφορος χάθηκε την Τετάρτη 17 Αυγούστου υπηρετώντας το χόμπι του. Έφυγε όπως χάθηκε από τη ζωή στις 22 Ιουνίου του 1996 ο Νώντας Σαμαρτζίδης, αρχηγός του Εθνικού και της Εθνικής ομάδας πόλο. Ο Χριστόφορος ήταν ψαροντουφεκάς και έκανε το χόμπι του στο νησί της Σίφνου, μαζί με τον πατέρα του! Είχαν πάει για οικογενειακές διακοπές!

«Για τον πρόωρο και άδικο χαμό του Χριστόφορου, δεν υπάρχουν λέξεις, ούτε λόγια παρηγοριάς» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Νηρέας Γέρακα και προσθέτει:,

“Και όταν πεθάνει, πάρτε τον και κόψτε τον σε αστεράκια. Και θα κάνει το πρόσωπο του Ουρανού τόσο ωραίο ώστε όλος ο κόσμος να είναι ερωτευμένος με τη νύχτα και να μην προσκυνήσει τον λαμπρό ήλιο”.
Η αθλητική οικογένεια του Α.Ο. Νηρέα Γέρακα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Το ρεπορτάζ από την Σίφνο για τον χαμό του Χριστόφορου Σταθόπουλου έχει ως εξής:

Ο 21χρονος νεαρός είχε επισκεφτεί το νησί για διακοπές μαζί με την οικογένειά του και συχνά τα καλοκαίρια με το σκάφος τους έβγαιναν με τον πατέρα του στην θάλασσα προκειμένου να ψαρέψουν. Δυστυχώς ήταν η τελευταία φορά που πατέρας και γιος βγήκαν μαζί για ψάρεμα καθώς οι λάθος υπολογισμοί του νεαρού ψαροντουφεκά σε συνδυασμό με την κακιά στιγμή οδήγησαν στον θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος ήταν στάσιμο και ο 21χρονος πήδηξε μέσα στο νερό προκειμένου να πιάσει κάτι, η βουτιά του ήταν μεγάλη και τα νερά ήταν βαθιά. Αφού πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα και δεν φάνηκε, ο πατέρας του άρχισε να ανησυχεί κοιτώντας μέσα στο νερό όμως αδυνατούσε να τον βρει.

Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια άλλον ψαροντουφεκά, ο οποίος πήδηξε και εκείνος μέσα στο νερό και είδε τον 21χρονο να βρίσκεται σε βάθος 25μέτρων έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως ειδοποίησαν την Λιμενική Αρχή του νησιού όπου μετέβη Ι/Δ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τον 21χρονο ημεδαπό υποβρύχιο αλιέα σε μεγάλο βάθος.

Επειδή δεν μπορούσαν να τον βγάλουν ζήτησαν την συνδρομή ιδιωτών δυτών όπου κατάφεραν και έβγαλαν τον νεαρό από το βάθος της θάλασσας. Την προανάκριση για τα αίτια του θανάτου του 21χρονου άτυχου νεαρού θα διενεργηθούν από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *