19/04/2024 2:28 πμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mην την πατήσεις! Αυτή η εφαρμογή σου “κλέβει” τραπεζικά στοιχεία

Εξαπατούν τους χρήστες Android ακόμη κι όταν πιστεύουν πως το κινητό τους είναι κλειστό


Υπάρχει μια εφαρμογή που σου… βάζει χέρι στα τραπεζικά σου στοιχεία. Ενημερώσου καλά για να μην την πατήσεις. Τον τελευταίο καιρό είναι η αλήθεια ότι δεχόμαστε πολλές “επιθέσεις” από παντού. Κάποιες φορές λόγω πίεσης, άγχους, αφηρημάδες μας ξεγελάνε. Γι αυτό διάβασε αυτό το κείμενο, καλό κάνει. Κακό δεν κάνει…

Η πιο επικίνδυνη κυβερνοεπίθεση είναι αυτή που γίνεται όταν δεν το περιμένουμε. Συγκεκριμένα, hackers έχουν βρει τρόπο να εξαπατούν τους χρήστες Android ακόμη κι όταν πιστεύουν πως το κινητό τους είναι κλειστό.

Με τη βοήθεια κακόβουλου λογισμικού, χαμηλώνουν τη φωτεινότητα, κάνουν την οθόνη να φαίνεται κλειστή, κάνουν mute τις ειδοποιήσεις για να μην μπουν σε υποψίες τα θύματά τους και, στην ουσία, χρησιμοποιούν το smartphone σαν να ήταν δικό τους. Παράλληλα, μπορούν να παρακολουθούν την οθόνη μας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε κωδικούς και τραπεζικά στοιχεία.

Το malware ονομάζεται Octo και, σύμφωνα με τους ειδικούς κυβερνοασφαλείας, είναι διαθέσιμο στο dark web. Οι περισσότεροι hackers δημιουργούν εφαρμογές στο Google Play και το λογισμικό εγκαθίσταται στη συσκευή μαζί με το application.

Μέχρι να διαγραφούν όλες οι ύποπτες εφαρμογές από το διαδικτυακό κατάστημα της Google, λοιπόν, ας προσέχουμε τι κατεβάζουμε κι ας περιοριστούμε σε αυτές που είναι από επίσημους οργανισμούς.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή η Αρτέμιδα (Λούτσα) των 70΄ s ήταν καλύτερη από σήμερα; (βίντεο)

Πόρτο Ράφτη – Αγ. Σπυρίδωνας! “15 ευρώ το σετ, 25 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση και από ποιότητα μηδέν”

“Ποντικοί” χτύπησαν (σε 20 λεπτά) δυο μεγάλες εταιρείες στις Αχαρνές

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *