26/07/2024 9:22 μμ

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ραφήνα: Εσένα σου άρεσε το πανηγύρι που έγινε στο πάρκινγκ της Μάντικα;

Ο ένας έπφτε πάνω στον άλλον, και πολλοί ήταν αυτοί που την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια


Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες για το πανηγύρι της Ραφήνας. Το οποίο φέτος δεν έγινε όπως όλα τα χρόνια στον κεντρικό δρόμο της πόλης, στη Λεωφόρο Φλέμινγκ, παρά στον χώρο του δημοτικού πάρκινγκ της Χρ. Μάντικα. Οι απόψεις διίστανται με τους μεν να ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερα όπως έγινε φέτος και τους δε να τονίζουν πως η απόφαση να αλλάξει ο χώρος ήταν λάθος.

Το πανηγύρι γινόταν στην Λεωφόρο Φλέμινγκ πάντα. Τα τελευταία χρόνια: Μία φορά το 2018 λόγω της τραγωδίας στο Μάτι δεν έγινε. Τον επόμενο χρόνο ήταν ένας χρόνος περίπου από την μαύρη επέτειο, ναι μεν έγινε, αλλά…,

Μετά είχαμε τον κορονοϊό το 2020 και το 2021 που δεν έγινε για ευνόητους λόγους και φθάσαμε φέτος να επιτρέπονται τα πανηγύρια αφού πρώτα πετάξαμε μάσκες και κόψαμε τα rapid test. Τελυταία στιγμή μάλιστα μάθαμε πως η απόφαση που πάρθηκε ήταν να μην γίνει κλασσικά στη Λεωφόρο Φλέμινγκ, αλλά όπως προέιπαμε στο δημοτικό πάρκινγκ. Ο λόγος; Κανείς δεν ξέρει. Ή τουλάχιστον εμείς δεν μάθαμε…

Η προσωπική απόψή μου πέρα από τις γνώμες και τις απόψεις που ακούστηκαν ή ειπώθηκαν είναι ότι: πήγα την πρώτη μέρα του πανηγυριού, την Τετάρτη δηλαδή το βραδάκι και ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλον. Κάποιοι πολύ καλά έκαναν και φορούσαν μάσκες, ενώ οι υπόλοιποι που δεν είχαν προβλέψει να έχουν μαζί τους μια μάσκα ήταν εκτεθειμένοι. Αποτέλεσμα από τον όχλο και από την βαβούρα, δεν ψωνίσαμε, ούτε καν “χαζέψαμε” τους πάγκους και την κάναμε οικογενειακώς με ελαφρά πηδηματάκια.

Εγώ δεν ξαναπήγα, παρά το ότι μ΄αρέσει κάθε φορά αυτή η περατζάδα που κάναμε κάθε χρόνο και μια και δυο και τρείς φορές ενίοτε. Οι υπόλοιποι πήγαν την επόμενη μέρα νωρίς για να αποφύγουν τον συνωστισμό και το “κυκλοφοριακό” χάος. Απλά εμένα μου έμεινε η απορία, γιατί θυμήθηκα πως πέρσι δεν αναλάμβανε κανείς την ευθύνη για την διεξαγωγή του πανηγυριού, μη τυχόν και υπάρξει “διαρροή” του κορονοϊού. Ενώ φέτος με την πανδημία ακόμη γύρω μας που αποφασίστηκε να στριμωχτεί τόσος κόσμος στο πάρκινγκ, ήταν σωστό;

Ο κοσμος δεν μπορούσε να περάσει, πόσο μάλλον να ψωνίσει εάν θέλει να πάρει κάτι στο παιδάκι του, στο εγγονάκι του ή για το σπίτι. Στην Λεωφόρο Φλέμινγκ ο κόσμος μοιράζονταν στις δύο λωρίδες, κι έτσι όσος κόσμος κι αν ήταν, δεν έπεφτες σε τράφικ.

Τώρα όσον αφορά την τρίτη μέρα πανηγυριού (Παρασκευή 09/09) που προστέθηκε κι αυτή στο πάρα πέντε μετά από αίτημα των μικροπολιτών που έγινε δεκτό από την δημοτική αρχή, με το σκεπτικό πως το Σάββατο θα έχουμε και τους εορτασμούς για τα Χρυσοστόμεια, προσωπικά δεν έχω άποψη.

Έχει όμως ο Εμπορικός Σύλλογος Ραφήνας-Πικερμίου, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε διαφωνούν κάθετα με αυτήν την παράταση. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά λύπης μας σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε από τα τοπικά sait της περιοχής για την περαιτέρω παράταση ακόμη μίας ημέρας για το πανηγύρι της Παντοβασίλισσας.

Για ακόμη μια φορά η τοπική αγορά βάλλεται από τις αποφάσεις των τοπικών αρχών ,αφού είχε προηγηθεί και το παζάρι του ΟΡΛ Ραφήνας ,χωρίς να υπάρχει καμιά ενημέρωση.

Ως Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Έμπορων Ραφήνας επιθυμούμε και ζητούμε από τις τοπικές αρχές και τους λοιπούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σ αυτή τη πόλη τη συνεργασία τους σ ότι αφορά άμεσα την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες της περιοχής για να μην είμαστε στο ίδιο έργο θεατές κάθε φορά.

Ο Πρόεδρος: Χαραμής Ευάγγελος

Η Γεν. Γραμματέας: Κοταρίδου Σοφία

Διαβάστε ακόμη:

Η μυστική διαθήκη του Σάκη Ρουβά και η βίλα στο Νέο Βουτζά

Διαζύγιο-βόμβα στο Πικέρμι! Χωρίζει ο γνωστός…

Ραφήνα! Διασώστης του ΕΚΑΒ με… ράσα – Ηταν παρών στη φονική φωτιά στο Μάτι! Κι όμως τον ξέρεις…

Διαβάστε τα τελευταία νέα της ανατολικής Αττικής μόνο στο anatolika24.gr.

1 σκέψη για το “Ραφήνα: Εσένα σου άρεσε το πανηγύρι που έγινε στο πάρκινγκ της Μάντικα;”

  1. Βασίλειος

    Επιπολαιότητες της δημοτικής αρχής. Αποφασίσιζωμε και διατάσσωμε; Εκτός αν υπήρχε κάποιος λόγος περί της αλλαγής της τοποθεσίας, αλλά και πάλι θα έπρεπε να γίνει ενημέρωση. Εγώ πάντως δεν επήγαν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *